10-tennivalo-iskolakezdes-elott

10 dolog, amit meg kell tennünk iskolakezdés előtt

A 2017/2018-as tanév rendje szerint idén szeptember 1-jén kezdődik az iskola, ami péntekre esik. Vannak olyan helyek, ahol rögtön tanítás nélküli munkanappal kezdenek, így a gyerekeknek csak hétfőn kell először beülni az iskolapadba, azonban az évkezdés mindenkit megvisel. Kivéve, ha előre felkészülünk rá.


Vége a nyárnak, és vissza kell térniük a gyerekeknek a suliba? Sok iskoláskorú szinte kétségbeesik, amikor rádöbben, hogy nemsokára itt a szeptember. Az iskolakezdés nem kis káosszal jár, készüljünk fel rá együtt, hogy stresszmentesen vészeljük át az első napokat.

1. Tegyük korábbra a lefekvési időt!

Nyáron általában elcsúszunk a lefekvéssel: később megyünk aludni és később is kelünk fel. Ha azonban már az iskolakezdés előtt néhány héttel elkezdjük a gyereket rászoktatni arra, hogy mindig ugyanabban az időben, ráadásul korábban menjen aludni, biztosan könnyebb lesz neki az első tanítási nap előtti este elaludni, és másnap időben felkelni. 

2. Gondoskodjunk időben mindenről!

Vegyünk meg augusztus közepén minden szükséges dolgot, a mi a következő tanévhez kell, hogy elkerüljük a hó végén a tömeget és a káoszt. Nézzük át az előző évi könyveket is – mit kell kidobni vagy elajándékozni, esetleg eltenni későbbre. 

3. Közösen készülődjünk!

Vonjuk be a gyereket az előkészületekbe! Menjünk együtt bevásárolni, hogy ő maga választhassa ki, mi tetszik neki. A sok újdonság nagyobb kedvet csinál majd az iskolakezdéshez.

4. Próbáljuk el az első napot!

Ha gyermekünk első osztályba megy, érdemes néhányszor végigmenni az úton, ami az iskolába vezet, és átbeszélni, milyen lesz egy iskolai hétköznap. Így talán nem lesz annyira ijesztő számára az ismeretlen iskolai élet.

5. Gondoljuk végig a délutánokat!

Találjuk ki előre, hogy az iskolaidőszakban hétköznap ki fog menni a gyerekért, és mi lesz a délutáni program. Utána beszéljünk át minden napot a gyerekkel is, hogy tudja: a nagyszülők, mi, vagy netán valamelyik másik rokon, illetve barát várja őt négykor az iskolánál.

6. Vegyük fel a kapcsolatot az osztályfőnökkel!

Leendő elsős gyerekünkkel mindenképpen menjünk el az ismerkedős délutánra, hogy ne az első tanítási napon találkozzon a tanító nénivel és az osztálytársakkal. Ha volt bármi probléma az előző évben, azt még a sulikezdés előtt próbáljuk meg átbeszélni az osztályfőnökkel. Ha esetleg nyáron történt valami fontos változás, beszéljük meg a tanárral már a nyári szünet végén, ne az évnyitón, amikor egy egész osztálynyi gyerek szeretné elmesélni neki a nyári kalandjait. 

7. Általános látásvizsgálat

Ritkán mondja magától egy gyerek, hogy nem lát jól, viszont a tökéletes látás a megfelelő fejlődés és iskolai teljesítés elengedhetetlen feltétele. Menjünk el a szemészetre még augusztusban, és vizsgáltassuk meg a gyerek szemét!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

8. Frissítsük fel a gyerek ruhatárát

Mivel ősszel más ruhákat fog hordani, mint nyáron, próbáltassuk fel a tavasszal hordott ruhákat, és írjuk össze, mit nőtt ki, mit kell venni. Az első hetekben ugyanis nem lesz se időnk, se energiánk a boltokat járni és új ruhákat venni.

9. Maradjunk lazák

Az iskolakezdés előtti időszak minden család életét felbolygatja. Mindenki kapkod és stresszes, hogy időben meglegyen minden.  Próbáljuk egy kicsit lazábban venni a dolgokat, engedjük el a káoszt, és ne vegyünk mindent olyan komolyan. Ha a mi hangulatunk jó és kiegyensúlyozott, az biztosan átragad az egész családra.  

10. Utolsó nap készítsünk ki mindent

A sulikezdés előtti este a gyerekek mindig izgatottak. Használjuk ki ezt az időt, és készítsünk elő mindent, ami másnapra kell: iskolatáskát, tornazsákot, ruházatot. Így elkerülhetjük a másnap reggeli kapkodást. Ha kész vagyunk mindennel, készítsük el együtt a gyerek kedvenc vacsoráját, majd bújjunk össze, és nézzünk meg egy családi filmet.  

 

 

 

  

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által