22 ötlet a rendezett és áttekinthető ruhásszekrényhez

22 ötlet a rendezett és áttekinthető ruhásszekrényhez

Íme, pár hasznos fortély ahhoz, hogyan szabaduljunk meg a gardróbban felhalmozódott felesleges daraboktól, illetve hogyan rendezzük el hatékonyan a ruhákat a hely felszabadítása érdekében!


Gyors helyfelszabadító ötletek

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
 • Az apró darabok tárolására használjunk komódot!
 • A ruhák megóvása érdekében használjunk párnázott vállfát!
 • A zoknik és alsóneműk tárolásához használjunk vállfára akasztható műanyagból készült, fakkos tárolót!
 • A régi bőröndöket használjuk fel a kalapok és egyéb kiegészítők tárolására!
 • A cipőket tároljuk dobozokban, melyekre ragasszuk fel a róluk készült fotót, vagy írjuk rájuk, mit tartalmaznak. Mindez nagyban megkönnyíti a keresést. 
 • A fülbevalókat akasszuk mutatós, akasztós ékszertartóra!
 • A csizmákat tömjük ki újságpapírral, hogy megőrizhessék formájukat!

Ruhásszekrény tisztítás
 • Csak a szezonális darabokat tartsuk a ruhásszekrényben, a többit csomagoljuk el. Azokat a ruhákat pedig, amelyeket már nem tervezünk tovább hordani, adományozzuk el! 
 • Alaposan válogassuk meg a kabátok vállfáit: ne használjunk a drótból készült verziókat! Ha csak lehet, válasszunk párnázott vagy kíméletesebb anyagból készült vállfákat!
 • Engedjük a ruhásszekrényt szellőzni! Amikor ablakot nyitunk, tárjuk ki a szekrények ajtait is, hogy a levegő keringeni tudjon. Azokat a darabokat, amelyeket külön is ki szeretnénk szellőztetni, akasszuk ki a nyitott ablak mellé! 
 • Száműzzük a szöszöket! Használjunk ruhafésűt, vagy ragadós gurigát a hajszálak és szöszök eltávolítására!
 • A mosás során ügyeljünk arra, hogy a színek megőrzése érdekében kifordítva mossuk ki az egyes darabokat! Arra is vigyázni kell, hogy a zipzárak és gombok nehogy egymásba akadjanak!
 • Vasalás során a ruhákat mindig kifordított oldalukon vasaljuk, de a gyűrődés elkerülése végett ne hajtogassuk őket forrón: hagyjuk teljesen kihűlni. 
 • Ne feledkezzünk meg a lábbelikről sem. Ne tegyük el a cipőket közvetlenül a használat után: először hagyjuk azokat levegőzni! Amennyiben a cipő megázik, tegyük meleg helyre és tömjük ki újságpapírral, mert ez segít a száradásban és a cipő alakjának megőrzésében is!

Óvjuk ruháinkat!
Őrizzük meg az alakjukat.
Teregetés előtt ürítsük ki a nadrágok és dzsekik zsebeit, nehogy kitüremkedések keletkezzenek az anyagon. Az ingeket a szekrénybe helyezésük előtt gomboljuk be! 
Az akasztós szekrényben tárolt ruhákat ne helyezzük túl szorosan egymáshoz: így ugyanis nem szellőznek, mindemellett csúnyán meg is gyűrődhetnek. A kötött ruhákat mindig hajtogassuk be, így ugyanis nem veszítik el a formájukat. 

Tartsuk a ruhákat tisztán! Mielőtt eltesszük ruháinkat a következő szezonra, mindenképpen mossuk ki őket, még akkor is, ha elsőre nem tűnnek piszkosnak. A láthatatlan szennyeződések ugyanis könnyedén bevonzzák a molylepkéket. Az extra védelem érdekében csomagoljuk a ruhákat zárt műanyag tasakokba!

Azonnal szabaduljunk meg a foltoktól! A foltokkal tarkított darabokat ne tegyük el, helyette kezeljük azonnal, mielőtt azok beinnák magukat a szövetekbe. 

Hajtogatás helyett feltekerés. A hosszú időre eltenni kívánt ruhadarabokat érdemes hajtogatás helyett feltekerni, ezáltal ugyanis sokkal kevésbé gyűrődnek majd, és formájukat is jobban megőrzik.

Hasznos ötletek
 • A pamutot vagy selymet sose zárjuk el légmentesen: ezeknek az anyagoknak lélegezniük kell!
 • Ne dörzsöljük túl erősen a foltokat: ezzel ugyanis csak még mélyebbre hatolhatnak az anyagban. 
 • A ruhákat akasszuk fel méretük szerinti növekvő sorrendben! A hasonló ruhákat is helyezzük egymás mellé, színek szerinti megkülönböztetésben. Ez a fajta beosztás segít szemléltetni, hogy miből van sok szekrényünkben, és mi szorul utánpótlásra.
 • Havonta egyszer menjünk végig tételesen a szekrényünkön, a nem, vagy alig hordott darabokat pedig tegyük félre egy hónapig. Ha ez alatt az idő alatt sem nyúlunk hozzá, adományozzuk el, vagy dobjuk ki őket!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által