3 kiváló ötlet a gyermekekkel történő utazáshoz

3 kiváló ötlet a gyermekekkel történő utazáshoz

Amikor a család úton van, gyakran elővesszük az olyan unaloműző játékokat, mint például a barkochba, vagy a közös éneklés. S noha napjainkban már a táblagép és DVD is nagy segítségünkre lehetnek a gyerekek szórakoztatásában, talán mégiscsak jobb volna távol tartani őket az elektronikai kütyüktől legalább a nyaralás alatt, s helyette valami régi és jól bevált módszert elővenni a tarsolyunkból!


Íme néhány játék, melyeket az autóban, vonaton, hajón, vagy repülőgépen is bevethetünk a legközelebbi utazás alkalmával.

Megfigyelős játék

Hosszú utazás előtt állnak? Írjon össze pár olyan dolgot, amelyet a gyerekeknek az utazás során meg kell találniuk. Például bizonyos színű autókat, vagy olyan rendszámot, amelyben nevük kezdőbetűje, vagy a születési dátumuk bármely számjegye szerepel. Megfigyelhetik azt is, hogy az elhaladó teherautók milyen rakományokat szállítanak.

Ábécé

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Amennyiben alsós gyerekekkel utazik, használja ki az időt arra, hogy gyakoroltatja velük az ábécét! Kezdve az első A betűtől az utolsó Z-ig, találjanak mindegyikkel egy szót az út folyamán: óriásplakáton, rendszámon, kamionok ponyváján, utcatáblán stb. Játszanak ilyet minden nap a nyaralás alatt, és gyermekei nemcsak jól szórakoznak majd, de észrevétlenül el is sajátítják majd az ábécét.

Művészek a fedélzeten

Ha a családi utazás repülőgéppel, vonattal vagy hajóval történik, akkor valamivel nagyobb hely áll rendelkezésünkre (és remélhetőleg kevésbé rázkódik a jármű), vagyis kipróbálhatjuk az alábbi játékot:

  1. Osszunk ki mindenkinek papírt és ceruzát! Rajzoljon rá minden családtag egy felismerhető arcot nyakkal, vagy mesterséget (például egy tűzoltót), mesefigurát vagy állatot, és hajtsuk össze úgy a lapot, hogy a rajznak csak a nyaka legyen látható.
  2. Mindenki adja tovább a rajzát a tőle jobbra ülőnek, aki lesés nélkül hozzárajzolja a testet és végtagokat. (ha valaki elveszne, emlékeztessük, hogy a polip nyolc karjától a kalóz kampós kezéig bármi szóba jöhet).
  3. Hajtsuk be újra a papírt, ezúttal úgy, hogy az újonnan megrajzolt törzs egy kis szelete maradjon csak szabadon!
  4. Az utolsó körben ismét adjuk tovább a papírt a mellettünk ülőnek, és jöhetnek a lábak és a lábfejek. Végül kihajtogathatjuk a papírt, az eredeti művész pedig nevet adhat az elkészült alkotásnak, ahol a rajzok mellett ötletes elnevezések is születhetnek, például „Hering Potter”.

Gyerekek és házimunka
Gyermekeink bevonása egyes házimunkák elvégzésébe emberpróbáló feladat.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által