Beltéri Programok Gyerekeknek

3 otthoni elfoglaltság gyermekeknek

Sok gyermek természetéből adódóan visszahúzódó, ezért magától nem szívesen tölt időt másokkal. Azonban ha mókás csoportos játékokat csempészünk mindennapjaikba, jobban ösztönözhetjük őket arra, hogy megszabaduljanak a gátlásaiktól.


Íme három olyan közös program, nem csupán élvezettel végezhetünk közösen a gyermekünkkel, de növelhetjük vele az önbizalmát és fejleszthetjük társas magatartását.
1. Mesemondás
Az egyik legrégebbi és egyben leghatásosabb művészeti forma a történetmesélés vagy mesemondás, amely egyesíti a nyelvet, a kifejező képességet, az improvicáziót, a képzelőerőt, a történelmet, a beszédet és a hangot. Miután elindítunk ez szálat, nem tudhatjuk hová vezet majd a történet. 

 • Vonjuk bele a gyerekeket is, és olvassunk közösen! A felolvasott karaktereknek kölcsönözzünk egyedi hangot, s keltsük életre azáltal, hogy viselünk egy hangulathoz passzoló ruhadarabot, például egy régi kalapot, napszemüveget, stb. Ösztönözzük a családtagokat arra, hogy hangosan olvassanak velünk együtt! Egy idő után gyermekünk valószínűleg maga is kezdeményezni fogja a meseidőt családja vagy barátai körében. 
 • Amennyiben nincsen kedvenc felolvasni való mesénk, kezdjük saját történeteinkkel! Idézzünk fel valami mókás sztorit a gyerekkorunkból, meséljünk el egy klasszikus tábortűz melletti rémtörténetet, vagy egyszerűen csak nosztalgiázzunk egy régi nyaralásról. Ezt követheti a gyermek saját története melyet megoszhat velünk. Történetének elmesélését mindig kövesse valamilyen elismerés, ezáltal ugyanis garantáltan növelni fogjuk az önbizalmát!
 • Kezdjünk el egy érdekes történetet úgy, hogy érdeklődünk csemeténk napja felől. Faggassuk ki az aznapi iskolai eseményekről, hátha történt valami érdekes mesélni való az ebédlőben vagy az osztályteremben. Diszkréten szedjünk ki belőle ezt-azt, s érdeklődésünk kimutatásával keveredjünk beszélgetésbe a gyerekekkel. Az ő esetükben ugyanis gyakran előfordul, hogy sok minden történik velük, csupán magukban tartanak sok mindent. Ezt a kis történetet utazás, bevásárlás közben, vagy akár otthon a vacsorakészítés alatt is elindíthatjuk!

2. Tánc
A tánc az egyik legjobb motiváció a mozgásra. A fizikai aktivitás önmagában is kiváló módszer a befelé fordulás leküzdésére, egy kis tánc pedig különösen nagyszerű gyógyír még a rosszkedvre is! Felejtsük el egy időre a telefont és a laptopot, majd induljon a boogie! 
 • Játsszuk gyermekünk kedvenc zenéjét, és hagyjuk, hogy megtanítson minket néhány lépésre! Amennyiben nehezen rázódnak bele, játsszuk saját zenéinket és mutassunk mi nekik néhány tuti mozdulatot. Legyen szó rapről, disco zenéről, rockról, popról vagy egyszerű fenékrázásról, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát! 
 • Amennyiben hangos zene nélkül jobban megy a riszálás, találjunk ki saját mozdulatokat és alkossunk új táncformát! Nyugodtunk vonjuk be az egész családot, ez ugyanis nemcsak remek csoportos tevékenység, de természetes önbizalom növelő tevékenység is!
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

3. Sütés-főzés

A főzés szintén egy remek alternatíva a gyerekekkel folytatott minőségi időtöltésre. Persze mindez járhat némi rendetlenséggel, de ennek ellenére jó móka! Az, hogy megbízunk a képességeikben, növeli a kicsik magabiztosságát. Legyen szó tésztadagasztásról, hozzávalók méréséről, vízforralásról vagy tojássütésről, engedjük nekik, hogy minél többet besegítenek a konyhai munkálatokban. És ha már itt tartunk, ennek kapcsán is nyugodtan osszuk meg kedvenc ételeinkkel kapcsolatos emlékeinket a lurkókkal!

Íme néhány remek ötlet, mely során bevonhatjuk a kis kuktánkat:
 • Pizzasütés
 • Sütemény készítés
 • Salátakészítés
 • Krumplitörés
 • Tortadekorálás
 • Csokoládéolvasztás

Az első és legfontosabb, amit szem előtt kell tartani, hogy mindenki érezze jól magát! Gyermekeink rengeteg dolgot tanulhatnak tőlünk, ahogyan mi is tőlük. Mókára fel!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által