4 szórakoztató szabadtéri gyerekjáték

4 szórakoztató szabadtéri gyerekjáték

Ha szeretné, hogy gyermekei lerakják a játékkonzolt és helyette friss levegőt szívjanak, tanítsa meg nekik ezt a 4 szórakoztató szabadtéri játékot! Keressék fel a közeli parkot, hogy ráébredjenek, nem csak a négy fal között a konnektorhoz csatlakozva lehet jókat játszani.


1. Játék babzsákkal Szükség lesz néhány krétára és babzsákra. (Ha nem áll a rendelkezésünkre babzsák, vegyünk elő pár régi zoknit, töltsük meg rizzsel, majd kössünk rájuk egy csomót.)

 • Először is, jelöljük ki a célpontokat: rajzoljunk három különböző méretű karikát. Számozzuk meg őket egytől háromig – a legkisebb kör kapja a legnagyobb számot.
 • Jelöljünk ki egy pontot, nagyjából három méterre a céltól, ahonnan a gyerekek célba dobják a babzsákot.
 • Felváltva végezzék el a dobást, és a találat annyi pontot ér, amennyit az adott körben megjelöltünk.
 • A pontok összegzése előtt mindenképp tisztázzuk, hogy melyik játékos hány fordulóban vett részt. Az nyer, aki a legtöbb pontot szerezte.

2. Ugróiskola Babzsákjainkat az ugróiskolához is felhasználhatjuk, de jelölőnek kavicsok vagy kulcskarikák is megteszik.

 • Rajzoljuk meg krétával az ugróiskolát, majd a négyzeteket számozzuk be 1-től 10-ig.
 • Felváltva járjuk ki az ugróiskolát. Elsőként próbáljuk meg jelölőnket az 1-es számú négyzetbe célozni, ha sikerül, játszhatunk tovább, ha nem, akkor jöhet a következő játékos. A négyzetekben fél lábon kell ugrálni, és ki kell hagyni azt, amelyikben a jelölőnk fekszik. Az egymás melletti négyzetekben természetesen mindkét láb használata megengedett.
 • Folytassuk ezt mindaddig, amíg el nem érjük az ugróiskolánk legfelső négyzetét.
 • Forduljunk meg, majd visszafelé is négyzetről-négyzetre haladva ugráljunk. A következő körben a második négyzettel kezdünk, és így tovább. Aki a jelölőt tartalmazó négyzetbe ugrik, vagy kihagy egy négyzetet, az kiesett a játékból.
 • Az a játékos nyer, aki először juttatja el jelölőjét a 10-es számú négyzetbe.
 • Ha kisebb gyermekek játszanak, a pálya állhat mindössze 5-6 négyzetből is.
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

3. Hajóskapitány Ez a játék némi kavarodással és hatalmas kacagással végződik. Az egyik játékost jelöljük ki hajóskapitánynak, ő adja ki a parancsot a csapat többi tagjának. Azok a játékosok, akik nem követik megfelelően a kiosztott parancsokat, azok cápákká változnak, és megpróbálják kiejteni a játékban maradt társakat. Az alábbi és ezekhez hasonló parancsokat kiáltozhatunk:

 • Mindenki a fedélzetre! (ez fedélzet lehet akár egy fa is)
 • Mindenki a padlóra! (a gyerekek gyorsan lehasalnak)
 • Indulhat a tánc! (a gyerekek gyorsan párba rendeződnek és táncolni kezdenek.)
 • Mindenki a kapitány kabinjába! (mindenki odaszalad a kapitányhoz)
 • Cápatámadás! (a kijelölt szigethez kell futni, mielőtt a „cápák” elkapnak.)

4. Egy kicsi ebből, egy kicsi abból Gyermekkorunk játékaiból kiváló kombinációkat alkothatunk. Ha vannak halvány emlékeink a ‘hideg-meleg’’ játék kapcsán, mindenképp próbáljuk ki! Valaki rejtsen el egy apró tárgyat (pl. egy gombot) valahol a parkban, ezt követően pedig mindenki más igyekezzen megtalálni azt. Az elrejtő játékos a ‘’meleg’’ és ‘’hideg’’ szavak kiabálásával segíti társait a navigációban. Ha a gyerekek közelebb érnek a gombhoz, akkor ”meleg”, ha távolodnak az elrejtett tárgytól, akkor pedig a ”hideg” szót kell kiáltani. Nyugodtan használjunk akár egy kavicsot vagy fenyőfa tobozt, amelyet a parkban találtunk.

Ez a négy, csupán néhány a rengeteg ötlet közül, amelyekkel elszórakoztathatjuk csemetéinket a szabadban. Valójában arról van szó, hogy használhassák a fantáziájukat és a a jó levegőn futkározzanak.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által