8 Tipp Magabiztos Lányok Neveléséhez

8 Tipp Magabiztos Lányok Neveléséhez

Mutasson jó példát gyermekének, hogy magabiztosan léphessen nyomdokaiba!


Magabiztos nők, magabiztos lányokat nevelnek – 8 fontos tudnivaló

Lányát napról napra látja felnőni és fiatal nővé érni, ahogyan szárnyát bontogatja és ismerkedik a nagybetűs élettel. A legegyszerűbb módszer arra, hogyan tanítsuk meg kamaszunkat szembenézni a jövővel, a példamutatás. Íme, 8 aranyszabály, melyeket érdemes szem előtt tartani! 

  1. Pozitív testkép

Még ha nem is mindig vesszük észre, a lányok többnyire felnéznek a szüleikre és követik mindennapi viselkedéseiket. Épp ezért nagyon fontos, hogy mindig jó példával járjunk előtte! Ösztönözzük lányunkat az egészséges testkép megítélésre azáltal, hogy megbecsülést tanúsítunk saját testünk iránt, s elfogadjuk azt úgy, ahogyan van. Ahelyett, hogy a tükör előtt állva szidnánk testrészeinket, inkább dicsérjük őket! Valahogy így: „Ezek a lábak jó munkát végeztek a mai hosszú sétán!” vagy “Hálás vagyok ezekért az erős karokért”. 

2. Sugalljon öntudatosságot!

Amennyiben elégedetlen valamivel, legyen az egy udvariatlan kiszolgálás egy étteremben, vagy egy goromba ember kötekedése a közértben, igyekezzen magabiztosan és öntudatosan, ugyanakkor udvariasan kezelni a problémát. Ha lánya látja, hogy Ön tudatosan és határozottan reagál az efféle helyzetekre, maga is megtanulja majd, hogy nem kell szó nélkül elviselnie azokat a dolgokat, melyek miatt esetleg kellemetlenül érzi magát, illetve jó példát lát a hatékony problémamegoldásra.

3. Dicsérje meg, ha ez működik!

Noha elengedhetetlen a jó modorra történő nevelés, de legalább ennyire fontos az önbizalom és tudatosság alapjainak lefektetése. Amennyiben példákon keresztül Ön azt tapasztalja, hogy lánya proaktívan és öntudatosan viselkedik, dicsérje meg! Persze ügyeljen arra, hogy a nagylány reakciói ne menjenek át agresszióba és udvariatlanságba, a kettőt ugyanis egy kamasz még könnyen össze tudja keverni, Ön azonban tudja a különbséget!

4. Tanulja meg: az egészség és jó közérzet több, mint ruhaméret!

A legtöbb fiatal lánynak noha van elképzelése az egészséges életmódról, sok esetben a hangsúly mégis a külsőségekre esik. Fontos, hogy lánya odafigyeljen az egészségére, amely az öngondoskodás kiemelkedő aspektusa. Ne csak beszéljen, hanem mutasson is példát a mindennapos fizikai aktivitással és az egészség fenntartásához szükséges eszközök biztosításával! Amint megtanulja, hogyan kell vigyáznia saját testére és egészségére, sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz! Amennyiben lánya aggódik a menstruációs időszak alatti testmozgás miatt, mutassa be neki az Always Dailies termékeket, melyek észrevétlenül nyújtanak számára  biztonságot és friss érzetet, így tökéletes választás az aktív és egészséges lányoknak!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

5. Engedje őt betekinteni az élet árnyékosabb oldalaiba is!

A magabiztosság tapasztalatból táplálkozik, ez pedig azt jelenti, hogy időről-időre ki kell zökkenni a komfortzónából. Ne érezze úgy, hogy folyamatosan rendíthetetlennek kell tűnnie lánya előtt! Nyugodtan láthatja, ha izgul egy munkahelyi prezentáció miatt, vagy ha elcsigázva dolgozik egy nagyobb projekten. Ez segít majd neki megtanulni, hogy az eredmények és a magabiztosság sokszor kényelmetlen helyzetekből erednek, ugyanakkor nem szabad feladni!

6. Nem csak az eredmény a fontos!

Bármi is az, amire lánya koncentrál, legyen az a sportolástól kezdve az irodalmon át a programozásig, helyezze a hangsúlyt a befektetett energia dicséretére és a részvétel fontosságának kiemelésére! Ne mindig a végeredmény legyen a lényeg – segítsünk neki az önfejlesztésben azáltal, hogy megtanítjuk arra, hogyan bízzon saját képességeiben és gyűjtsön nagyobb önbizalmat a befektetett munkából. 

7. Ápolja a kapcsolatot barátnőivel

Lánya önbizalmának és boldogságának fejlődésében kulcsfontosságú lehet hangsúlyt fektetni a barátságok ápolására. Látnia kell, mennyire fontos az Ön számára barátainak megválogatása és a kapcsolatok ápolása. Ennek köszönhetően minden bizonnyal hasonlóan cselekszik majd, s a jövőben ő is élvezheti egy gondoskodó és támogató baráti társaság előnyeit.

8. Kérje ki a véleményét!

Mutassa ki, hogy igenis értékeli lányának véleményét, s ő ennek köszönhetően is jobban megbecsüli majd saját magát. Kérje ki véleményét aktuális munka projektjéről, vagy egy közösen nézett TV műsorról. Egymás véleményének meghallgatása és tiszteletben tartása az első lépés az egészséges önbizalom kiépítése felé – nem mellesleg időközben közelebb is kerülnek egymáshoz.

Ön hogyan segít növelni lányának önbizalmát? Ossza meg velünk saját tapasztalatait hozzászólás formájában! Egyéb információért és tanácsadásért pedig látogasson el az Always honlapjára!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által