A legjobb apa

A legjobb apa

Mit jelent most, illetve mit jelentett régebben apukának lenni? Az apai szerep drasztikus változásoknak van kitéve napjainkban. Az új “apa generáció” teljesen újraírja a szülői lét alapszabályait.


Abban biztosak lehetünk, hogy az apaság szerepe változott a generációk során. A mai apukák szerepe új értelmet nyert otthon, munkahelyükön és a szeretteikkel való együttélés során.

1. Egyre több apa marad otthon
Anno az édesanyák maradtak otthon a gyerekekkel, míg a kenyéradó édesapa kora reggel hagyta el a házat és csak este, a lefekvési időre érkezett haza. Manapság inkább az apukák az elsődleges „gyerekfelügyelők”. Sőt, kutatások szerint úgy tűnik, hogy duplájára nőtt az otthon maradó édesapák száma. Ez a szám pedig előreláthatóan nőni fog az évek során.

2. A modern apukák több időt töltenek gyermekeikkel
A Pew Kutatóintézet jelentése alapján az apukák gyermekeikkel töltött ideje a triplájára nőtt 1965 óta.

3. A mai apukák mindent elvégeznek
A tisztába tevéstől kezdve, a házi feladatban való segítségen át, a főzésig, a mai édesapák sokkal szélesebb spektrumú feladatkörökben állnak helyt gyereknevelés és családi programok terén.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Kutatók megjegyezték, hogy egy férfi életében nem feltétlenül láthatóak előre az apaság viselkedésének meghatározó jegyei. Ha egy férfi belecsöppen az apaságba, gyakran megváltozik világszemlélete korai életéhez képest. Ez a folyamat pedig fokozatosan alakul ki.

Évtizedek óta az édesapák sokkal aktívabban vesznek részt a családi életben. Jelen vannak gyermekeik születésénél, a nevelés korai szakaszainál és aktív részesei a családi életnek. Az „irodába siető apukák” a 20. században jelentek meg.

Nos, ki is teszi akkor az asztalra a „kenyeret” napjainkban? Manapság ez egy közös erőfeszítés a szülők között. Miközben az apukák részben átvették az édesanyák feladatait, átértelmezték a kenyérkereső szerepének lényegét. A mai apukák jelentősebb része tartja közös feladatnak a számlák kifizetését is.

Az apaság mibenléte generációról generációra változik, azonban a mostani, legújabb „apaszerep” még úgy tűnik, hosszú ideig meg fogja őrizni mostani jellegét.

Családi programok
Milyen közös programot csinálhat egy apuka a gyermekével annak érdekében, hogy kapcsolatuk elmélyüljön?

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által