A legjobb fejlesztő játékok gyerekeknek

A legjobb fejlesztő játékok gyerekeknek

A gyerekeket a legjobban a játékok fejlesztik, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyet adunk a kezükbe, vagy melyikkel ülünk le velük játszani.


Ma már – talán túlságosan is – sok fejlesztőnek titulált játék kapható a boltokban. Vásárlás előtt ezért érdemes tájékozódni arról, melyek azok, amelyek tényleg jótékonyan hatnak gyermekünk fejlődésére.

Miért fontosak a fejlesztőjátékok?
A gyerekek a játékokon keresztül ismerkednek meg a világgal, ezért ezek hatással vannak képességeik fejlődésére, többek között a koncentrációjukra, gondolkodásukra, helyzetfelismerésükre, találékonyságukra, kreativitásukra, ügyességükre, kommunikációjukra és a memóriájukra. Mivel a játékok érzelmileg is hatnak a gyerekekre, ezért szintén segítik a kicsik erkölcsének és jellemvonásainak fejlődését.

2 éves korig
Ez az érzékszervek fejlődésének az időszaka, tehát olyan játékot érdemes választani, amely komplexen fejleszti mindegyiket. Ilyen például a játszószőnyeg, amelyen a különféle hangok, anyagok és színek segítségével egyszerre tanul és játszik a baba.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

3–6 éves kor között
Óvodáskorban attól függően kell különbséget tennünk a játékok között, hogy mit szeretnénk fejleszteni. Mielőtt választunk, pontosan nézzük meg, hogy az adott játék mely területet fejleszti;minél többet, annál értékesebb!
Beszéd: Activity Junior, Bumm.
Finommotorika: Jenga, Marokkó.
Kreativitás, kommunikáció: Bla Bla Bla
Érzékelés, koncentráció: Dixit, Crayon & Go.
Logika, térlátás: Trükkös teher Smart Games logikai gyerekjáték, CubiCup natúr fából készült logikai játék.

7–10 éves korban
Talán meglepő, de ebben a korban az egyik legjobb játék a sakk. Fejleszti a gyerekek problémamegoldó képességét és logikus gondolkodását, a kombinatív készséget, illetve az összefüggések felismerésének képességét. Ráadásul tanulmányok kimutatták, hogy jó hatással van az intellektuális fejlődésre, sőt személyiségformáló hatása is van.

10 éves kor felett
Ebben a korban főleg a stratégiai játékoké a főszerep. A legjobbak közé tartozik a Santiago de Cuba és a Királyságok, de jó még a Triominos, amely ugyan nem stratégiai játék, de logikus gondolkodás és megfelelő koncentráció szükséges hozzá.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által