A munkaidő megszervezése

A munkaidő megszervezése

Érdemes feladatait úgy megszervezni otthon és a munkahelyén egyaránt, hogy maradjon ideje az élet jobb dolgaira..1. Valójában mennyi ideje van? Ha ezt átlátja, ki tudja számolni, mennyi időt kell egy-egy feladatra szánnia, milyen tempót kell tartania.


2. Alakítson ki megfelelő a környezetet! Ha lehet, úgy rendezze el az asztalát, vagy munkaállomását, hogy az kényelmes legyen és ne tudja semmi elterelni a figyelmét. (Ha jobban tud koncentrálni zenehallgatás közben, azzal természetesen nincs gond.)


3. Készítsen listát tennivalóiról! Nagyszerű érzés, amikor kipipálhat egyet, ha sorban végez egy-egy feladattal, és nem hagyja azokat félbehagyva felhalmozódni.


4. Kezdje a nehezével! Reggel frissebbnek érzi magát, ekkor a legcélszerűbb túl lenni a nehezén! Ha tudja, hogy halogat egy bonyolult munkát, beszéljen róla valakivel, helyezze el összefüggéseiben. Ne feledje: a halogatás rossz hatással van önbizalmára, olyan dolgokat illetően, amiben Ön egyébként jó.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom


5. Ne vállalja túl magát! Ha már egyébként is el van havazva, ne vállaljon újabb feladatot, amit már szinte biztosan nem tud teljesíteni: ez csak stresszt okoz. Viszont ajánlhat alternatívákat, pl. „El tudom készíteni a jelentést, de csak holnap délelőttre.” Ez sokkal pozitívabb megoldás, mint „nem”-et mondani, vagy kifutni a határidőből.


6. Korlátozza az emailezés és telefonálás Ténylegesen csak a munkára figyeljen, legalább egy óra hosszat.


7. Szűrje ki a zavaró tényezőket! Akikkel beszélget, a kávé szüneteket, emaileket. Különítsen el csak ezekre bizonyos időt, inkább, mint hogy ezek a megszakítások eltereljék a figyelmét.

tipp Igyon vizet – az ivás elősegíti a koncentráló képességet. Ne felejtsen el enni sem..

Tegye félre – szánjon időt a kisebb részletekre. Ha napját meg-megszakítják a banki teendők, egy e-mail vagy hasonló, inkább heti egy alkalomra szervezze ezeket, amikor el is fogja azokat intézni.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által