Amikor nem alszik a gyerek

Amikor nem alszik a gyerek

Mi a kontrollált sírás? Hogyan hagyhatja anyai ösztönei ellenére sírni gyermekét, és van-e értelme?


Az alvásra szükség van – gyermeke növekedéséhez és fejlődéséhez, valamint az Ön nyugalma érdekében is.

A rossz alvás és a kimerültség kihat a napközbeni viselkedésünkre, nehezebben tudunk koncentrálni, fáradtak, ingerlékenyebbek, túlérzékenyek, feszültek és idegesek leszünk tőle. Az alvásmegvonás olyan stresszes tüneteket is okoz, mint a szorongás és a hátfájás. Ezért nemcsak gyermeke, hanem saját maga és az egész család egészsége miatt is fontos a rendszeresség.

Ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli, valószínűleg úgy érzi, hogy kezdi elveszíteni az irányítást gyermeke viselkedése, valamint saját érzései fölött. Ebben az esetben gyermekének alvási problémája van, ezért javasoljuk a kontrollált sírás bevezetését.

Gyermeke:


  • Hetente több mint 2-3 alkalommal nem hajlandó lefeküdni vagy hosszú időbe telik, amíg elcsendesedik.
  • Hetente több mint háromszor csak akkor alszik el, ha Ön mellé fekszik.
  • Lefekvés előtt hisztizik, és ezzel kitolja a lefekvés időpontját.
  • Hetente több mint háromszor éjszaka megébred és Önt követeli.
  • Rendszeresen átjár a szülők hálószobájába vagy Önökkel alszik.
  • Hetente több mint 2-3 alkalommal reggel 5 előtt ébred fel.

Ön:


  • Mindig beadja a derekát, csak azért, hogy végre csend és nyugalom legyen a házban.
  • Retteg a fektetéstől.
  • Állandóan fáradt.
  • Lefekvéskor vagy éjszaka kiabál gyermekére.

A kontrollált sírás módszere

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A kontrollált sírás a következetes lefekvési rutinhoz kapcsolódó altatási módszer. Lényege, hogy megtanítsa gyermekét az önálló elalvásra, és arra, hogy éjszaka ne sírjon fel. Ideális esetben a gyermeket minden este a lefekvési rutint – pl. vacsora, fürdés, mesélés – követően ugyanabban az időben kell lefektetni. Egy jó éjt puszi és egy határozott “Jó éjszakát!” után hagyja el a szobát, amíg a gyermek ébren van. Ha néhány perc múlva nem csendesedik el, jön a következő lépés.

Választhatja azt, hogy a gyermek szobájában marad vagy kiül a szoba elé.

Első módszer: Ön a szobában marad Üljön gyermeke mellé és kezét nyugtassa a testén. Ne simogassa, és ne beszéljen hozzá, csak csendesen és ismételten susogjon a fülébe. Készüljön fel rá, hogy a gyermeke akár 20 percig is egyfolytában sírni fog. Első éjszaka minden ébredésnél a fent leírtakat tegye. Második éjszaka üljön a gyermek mellé, de ne érjen hozzá. Jelenlétével és hangjával nyugtassa meg, de ne legyen Önök között szemkontaktus. Minden éjszaka menjen egy kicsit távolabb. Körülbelül 5 napon belül már a szobán kívül fog ülni. Néha, amikor már azt hiszi, hogy gyermeke elcsendesedett, lehet, hogy újra hisztizni fog. Ez teljesen normális és ekkor menjen hozzá közelebb, és kezdje elölről a folyamatot.

Második módszer: A szoba előtt Tegye le gyermekét, takarja be, adjon neki jó éjt puszit, és szeretettel de határozottan búcsúzzon el tőle, hogy érezze, hogy Ön mindezt komolyan gondolja. Menjen ki a szobájából és hagyja egy percig sírni. Ezután menjen be a szobába és nyugtassa, amíg el nem csendesedik. Ismét hagyja el a szobát, de most két percig ne menjen vissza. Ismételje a nyugtatást úgy, hogy minden alkalommal két perccel tovább marad távol. Kb. egy hét múlva előfordulhat egy kis “visszaesés”; ebben az esetben kezdje elölről a folyamatot.

Ellenérv a módszerrel szemben
Egyes tanulmányok aggályosnak értékelik a kontrollált sírás módszerét, mivel arra tanítja a gyermeket, hogy hagyja abba a sírást, ezért arra is ösztönözheti, hogy ne kérjen segítséget, ha valami baja van vagy zaklatott. A gyermekek a sírással jelzik, hogy bántja őket valami vagy kényelmetlenül érzik magukat. Ha nyugtatás nélkül hagyjuk sírni őket, akár rövid időre is, ez még nagyobb szorongáshoz vezethet.
Bármilyen altatási módszert választ, mindig tartsa szem előtt, hogy gyermeke fejlődése és érzelmi igényei ne sérüljenek.

Érv a módszer mellett
A kontrollált sírás jó módszer, mivel a szülő gyermekének feltétlen bizalmat szavaz, valamint érzelmi támogatásáról biztosítja a felől, hogy bízik benne, hogy el tudja magát csendesíteni. Ha ez mégsem sikerül neki, Ön ott van a háttérben és segít. Ha gyermekét egy kis ideig hagyja sírni mielőtt bemegy és megnyugtatja, megtanítja neki azt is, hogy Ön mindig ott van a közelében és nem hagyta magára. Így nem lesz szüksége a sírásra és képes lesz magától megnyugodni egy gondoskodó, biztonságos és nyugodt környezetben. Ezzel a módszerrel a szülő képes irányítani a folyamatot.

Mindig győződjön meg arról, hogy gyermeke alvási problémája viselkedéssel kapcsolatos, nem pedig valamilyen egészségügyi probléma húzódik a háttérben.

© Gallo Images

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által