Baba alvásiproblémák

Baba alvásiproblémák

Mi az a kordában tartott sírás? Hogyan hagyjuk a gyereket sírni, amikor az anyai ösztönök tiltakoznak ez ellen, és vajon tényleg működik-e a módszer?


Az alvás nélkülözhetetlen: gyermekének a növekedés és fejlődés szempontjából, Önnek pedig azért,hogy „állja a sarat”. A kevés alvás és a fáradtság hatással van  napközbeni viselkedésünkre, koncentrációs nehézségeket, fáradtságérzetet, irritációt és feszültséget okozhatnak. Az alvás megvonása erősíti a stressz tüneteit, pl. a feszélyezettséget és a hátfájást. Ezért a cél érdekében érdemes felllítania egy tervet, nemcsak gyermeke, de a saját magaės a családja érdekében is. Ha az alábbiak közül bármelyik jelenséget észleli, az azt jelenti, hogy valószínűleg kezdi elveszíteni a kontrolt saját érzelmei és gyermeke viselkedése felett. Gyermekének alvási problémái vannak, Önnek pedig el kell gondolkoznia a kordában tartható sírás módszerén.

Gyermeke:

 • Ellenáll az alvás gondolatának, vagy heti több, mint két-három alkalommal sokáig tart neki az elalvás.
 • Csak akkor alszik el, ha hetente többször mellette marad az ágyban.
 • Elalvás előtt küzd és tiltakozik a lefekvés ellen.
 • Hetente többször felébred az éjszaka közepén és szólítja Önt.
 • Rendszeresen átmegy az Önhálószobájába és ragaszkodikaz együtt alváshoz.

Ön:

 • Beadja a derekát, csak hogy végre csend legyen és nyugalom.
 • Retteg az altatás gondolatától.
 • Azon kapja magát, hogy kiabál gyermekével az altatáskor, vagy az éjszaka közepén.
 • Állandóan fáradt.

 

A kordában tartott sírás módszere

A kordában tartott sírás egy alvási módszer, amely egy kiegyensúlyozott rutinra támaszkodik. Az elképzelés szerint ez megtanítja a gyerekeket, hogyan aludjanak el egyedül, és ne sírjának fel az éjszaka közepén. Ideálisan mindig ugyanabban az időben kellene történnie a lefekvésnek, amely jó ha követ valamilyen rutint, például a vacsorát, a fürdést, vagy az esti mesét.

Puszival köszönjön el gyermekétől és súgja a fülébe hogy ,,jó éjt", majd hagya el a szobát, míg a gyermek ébren van.

Ha nem csöndesedik el nehány percen belül, ideje áttérni a következő lépésre.

Választhat hogy a szobában marad, vagy kiül a szoba elé.

 1. számú módszer: a szobában maradva pihentesse kezét gyermeke hátán. Ne paskolja vagy simogassa, legfeljebb halkan és ismételve suttogja hogy: ,,sshh..."
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Készüljön fel arra, hogy a sírás akár

20 percen át is eltarthat. Ezt a módszert az első este minden felsírásnál ismételje meg. Másnap is üljöna baba mellé, de ne érjen hozzá.A jelenlétét és a hangjáthasználja a megnyugtatásra, de ne létesítsen szemkontaktust! Minden estével üljön egyre távolabb a kiságytól.  Körülbelül 5 nap elteltével már el kell jutnia az ajtón kívülre. Néha, amikor Ön már azt hiszi hogyvége, a gyerek „rázendíthet” egy újabb körre. Ez teljesen normális, csak helyezkedjen vissza a szobába és kezdje előlről a módszert.

 1. számú módszer: Bújtassa ágyba a gyermeket, takarja be és adjon neki jó éjt puszit. Hagyja el a szobát és hagyjaa babát sírni egy percig. Ezután térjen vissza a szobába és legyen vele mindaddig, amíg ismét meg nem nyugszik. Hagyje el újra a szobát, azonban ezúttal két 2 percre. Ismételje meg a műveletet mindaddig amíg a sírás abba nem marad, és növelje az egyedüllét idejét mindig egy perccel. Sajnos a sikert követheti némi visszaesés, ilyenkor próbálkozzunk előlről!

Ellenérv

Egyes beszámolók aggállyal tekintenek e módszerre, ugyanis ahogyan megtanítjuka gyereket arra, hogy abbahagyja a sírást, úgy azt is megtanulhatja,hogy ne kérjen segítséget amikor bajban van, vagy amikor rossz a kedve. A kisgyermekek számára a sírás jelzi a kellemetlenségeket, és jelzi ha baj van.

Bármilyen altatási mószert is használ, fontos, hogy ne gátolja gyermeke fejlődését, vagy érzelmi igényeit!

Alátámasztó érv

A módszer kiválóan működik, mivel bizalmat és érzelmi támogatást sugall abban, hogy a gyermek kifejlessze és kihasználja saját elalvási módszereit.

Ha mégsem, akkor Ön még mindig segíthet neki. Azzal hogy egy kis időt tölt az ajtó előtt, mielőtt újra betoppan a szobába, megtanulja a pici hogy megnyugodjon, hiszen tudja hogy a mama ott van, nem hagyta őt magára.

Így, nincs ami sírásra késztesse a babát, és képes lesz az önmegnyugtatásra egy csendes és biztonságos környezetben, miközben irányíthatóvá válik.

Mindig győződjön meg arról, hogy gyermeke alvási problémája hátterében nem egészségügyi probléma áll! Játékok gyerekeknek
 Rongybaba készítése
 Reggeli ötletek gyerekeknek

Szeretne hozzászólni a cikkhez? Ossza meg véleményét a Megjegyzés rovatban! Hasznosnak és érdekesnek találta a cikket? Kattintson a "tetszik" gombra! Amennyiben írásunk elnyerte tetszését, ne feledje el megosztani másokkal!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által