Baba nevek

Babanevek

Milyen nevet adjunk gyerekünknek?


Divatosat, népszerűt, hagyományosat? Melyek ezek, és milyen szempontok alapján érdemes választani?

Amikor babát várunk, nagy valószínűséggel hamar felmerül bennünk a kérdés, milyen nevet válasszunk gyermekünknek? A feladat nem is olyan egyszerű, hiszen sok szempontot kell figyelembe vennünk.

Hagyományos
Ha tradícionális nevet választunk gyermekünknek, azzal kifejezhetjük hűségünket a hazánkhoz, és valószínűleg sok szépet is találunk közöttük, de azért nem érdemes túlzásokba esni. Vannak nagyon ritka magyar nevek, ezért bizony könnyen előfordulhat hogy csúfolni fogják miatta gyermekünket.
Lánynevek: Tímea, Mályva, Piroska, Boglárka, Boróka, Harmatka, Bíborka, Gyopárka, Napsugár, Pintyőke, Ilka, Bársonyka, Szederke, Ajándék.
Fiúnevek: Buda, Örs, Vazul, Taksony, Bánk, Kenéz, Koppány, Botond, István, Boldizsár, Előd, Farkas, Gyula, Huba, Vajk.

Gyakori
Az a jó benne, hogy senki nem fog furcsán nézni ránk amikor meghallja a gyermek nevét, illetve neki sem lesz problémája abból, hogy nem tudják leírni vagy kiejteni a keresztnevét. Viszont gyakran előfordulhat, hogy a játszótéren két-három csöppségnek is ugyanazt a nevet fogja kiáltani az anyukája.
Lánynevek: Hanna, Anna, Jázmin, Nóra, Zsófia, Lili, Réka, Dóra, Luca, Emma, Vivien, Laura, Fanni, Petra, Lilla, Csenge, Dorina, Gréta, Zoé, Rebeka.
Fiúnevek: Bence, Máté, Ádám, Dávid, Balázs, Levente, Dominik, Gergő, Milán, Tamás, Zsombor, Dániel, Bálint, Botond, Kristóf, Zalán, Péter.

Divatos
Ebben a kategóriában természetesen megtalálhatók a gyakori és a régies nevek is. Vannak olyan időszakok, amikor a hagyományos magyar nevek kerülnek inkább a középpontba, míg voltak olyan évek, amikor a külföldi tévésorozatok hatása érvényesült a névválasztásban. Az utóbbi években pedig az egzotikus nevek is felkerültek a népszerűségi listákra.
Lánynevek: Kira, Marietta, Jázmin, Lilien, Janka, Laura, Eszter, Boróka, Zoé, Liza, Karina, Petra, Zahira.
Fiúnevek: Roland, Soma, Patrik, Milán, Ábel, Marcell, Levente, Gergő, Zsombor, Kristóf, Dominik, Adrián, Márk, Szabolcs.
Különleges
Léteznek szokatlan és különleges hangzású nevek, amelyekből nem túl sokat anyakönyveznek. A szülők általában azért választják ezeket a neveket, mert igazán egyediek, de sok olyan van köztük, amely becenévként ugyan édesen hangzik, de előfordulhat, hogy gyermekünk a neve miatt kissé kirekesztetté válik.
Lánynevek: Áfonya, Málna, Életke, Bájos, Havaska, Menta, Picur.
Fiúnevek: Herkules, Vitéz, Zeusz, Jámbor, Hódos, Éden, Zeusz.

Egyéb hasznos tanácsok a döntést megelőzően

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
  • A keresztnév első betűje ne legyen azonos a vezetéknév utolsó betűjével (pl. Kovács Csaba).
  • Nézzünk utána a kiválasztott név jelentésének.
  • A vezetéknév utolsó szótagja ne ismétlődjön a keresztnév elején, mert dadogó hatást kelthet (Varga Gabi).
  • Fordított sorrendben is vizsgáljuk meg a kiválasztott nevet, mert előfordulhat, hogy a gyermek külföldön fog élni, és fordítva fogja használni a nevét.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által