Barcelona, a mediterrán Paradicsom

Barcelona, a mediterrán Paradicsom

Barcelona az egyik legszebb mediterrán város és egyben Katalónia régió fővárosa is. A város, amely jellegzetes a világhírű építész, Antoni Gaudi épületeiről, a barátságos környezetről és a melegszívű emberekről. Különösen inspiráló a nyári hónapokban, ezért mindenképpen bakancslistára illik.


Barcelona története messzire nyúlik vissza a spanyol történelemben. A várost a 9. században alapította egy katalán család, lakosai azóta próbálták megóvni az önállóságukat. Még Fransisco Franco, a közismert spanyol diktátor uralkodásának ideje alatt is (amikor a katalán nyelv be volt tiltva) sikerült megőrizniük az identitásukat. Gaudinak köszönhetően csodálatos építészeti remekművek születtek ebben az időben. Természetesen nem szabad megfeledkezni Picasso örökségeiről sem, hiszen a híres festő több évig élt Barcelonában.

A bulik és a vásárlás városa

A történelmi nevezetességek mellett Barcelona éppúgy tökéletes célpont lehet a bulizni és a vásárolgatni vágyók számára. Mivel a lakosság elég szabadszellemű és tanult emberekből áll, így kifejezetten nyitottak a sokféleségre. Épp ezért itt mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb elfoglaltságot.

Elsőként érdemes kiemelni, hogy Antoni Gaudi 8 műve is az Unesco Világörökség része. A Sagrada Familia, vagy más néven a Jövő temploma mindenképpen egy kihagyhatatlan látvány. Továbbá egy másik híres Gaudi által épített nevezetességre is bukkanhatunk, mégpedig Barcelona egyik leghíresebb parkjára, a Güell Parkra.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Mit szólna egy mesterséges spanyol faluhoz? Poble Espanolt a világkiállításra építették, amely nagyon izgalmas környezet lehet minden turista számára. Vásárlásra a legjobb választás a La Ramla, Barcelona híres sétáló utcája. Ha még több történelemre vágyna, akkor érdemes ellátogatni a középkorból visszamaradt “Medieval Barri Gotic” környékre. Itt megtekinthető a Barcelona Katedrális, Kolombusz Kristóf szobra és a Picasso Múzeum.

A tapas bárok csak ránk várnak

Más európai városokkal összehasonlítva, Barcelona se nem olcsóbb, se nem drágább. Sok Európában is ismert üzlettel találkozhat itt az ember, de ha igazán helyi ajándékot szeretne beszerezni, akkor a legyezőkre és a flamenco figurákra mindenképp érdemes vetni egy-egy pillantást. Függetlenül attól, hogy mit vásárol, mindig érdemes alkudni, ha van rá lehetőség.

A bevásárló körút után jöhet a vacsora. A város híres a tapas bárokról, a tenger gyümölcseiről, és sok más ínycsiklandozó fogásról. A legelterjedtebb spanyol étel egy rizses fogás a paella, amit mindenképpen meg kell kóstolni! Mivel tengerparti városról beszélünk, természetesen kihagyhatatlanok a halból és egyéb tengeri herkentyűkből készült különlegességek is.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által