Batikoljunk! Fessünk pólót

Batikoljunk! Fessünk pólót

Egyedi ruhák készítése, festése remek szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Amikor minden társasjátékkal játszottunk és már a barchóbában sem tudunk újat kitalálni, a hűvös és sötét délutánok megmentője egy kis kézműveskedés lehet. Mi más is szórakoztathatná jobban a gyerekeket, mint az olyan ruhák festése, melyeket másnap fel tudnak venni az iskolában! Ha a batikolással próbálkozunk, kevés kézügyességgel is egyedi és hordható ruhákat készíthetünk, akár magunknak is.

Hozzávalók
Batikolni sokkal könnyebb, mint gondolnánk, ha minden hozzávaló megvan, azonnal nekiállhatunk a munkának. Nemcsak pólót készíthetünk a batikolás jellegzetes márványmintás stílusával, nadrágot, kendőt, de akár táskát is. A lényeg, hogy az anyag, amit be szeretnénk festeni, jóval világosabb legyen, mint a festék. Kezdetnek próbálkozzunk fehér pólóval az egyszerűség kedvéért, és könnyen kezelhető textilfestéket használjunk. Keressünk egy olyan edényt, amelyben a festéket melegíthetjük és belefér a ruha is. Ha egészen különleges mintákat szeretnénk készíteni, készítsünk elő madzagot, keressünk követ, vagy valamilyen kerek tárgyat, esetleg ruhacsipeszt.

Fessünk ruhát foltosra!
Tegyünk fel melegedni az előkészített edényben vizet és adjunk hozzá egy kevés sót is. Nem kell megvárni, amíg felforr a víz, a lényeg a folyamatos meleg hőfokon van, amiben a festék tökéletesen fel tud oldódni. A festéktől függően egy előáztatásra is szükségünk lehet, így az anyag jobban magába tudja szívni a színt. A forró vízbe először a festéket tegyük bele, minél sötétebb árnyalatot szeretnénk elérni, annál többet használjunk a színezékből! Ha a ruha már elég időt ázott a festékben, öblítsük át hideg vízzel és ecetes vízben hagyjuk állni, amely segít tartósítani a színt.

A minta!
A festés előtt tervezzük meg a mintázatát a pólónak. Az érdekes és változatos formákat úgy tudjuk variálni, hogy valamilyen technikával az anyag egyes részein meggátoljuk a festék teljes beszívódását. A végeredmény egy kissé márványos hatás lesz, amely ismétlődő mintákban lesz látványos. Az egyik legnépszerűbb batikolási minta, a körkörös stílus, amelyet zsinórral, madzaggal és valamilyen kerek tárggyal tudunk készíteni. Keressünk egy nagyobb követ, tegyük a póló elejére és tekerjük szorosan körül egy vastagabb kötéllel a pólót, majd így helyezzük a festékes vízbe az anyagot. Egyszerű hajtogatással és néhány csipesszel is érdekes mintákat varázsolhatunk a ruhára. A zsinórt tulajdonképpen bármilyen irányban és mennyiségben rátekerhetjük a pólóra, csak a fantáziánk szab határt a minták megvalósulásának.

Ne feledjük, a batikolás jó szórakozás, engedjük, hogy a gyereket kibontakoztassák a képzelőerejüket! Végül egészen biztosak lehetünk benne, hogy a közösen elkészített póló a kedvenc ruhadarabja lesz gyermekünknek!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által