Családi nyaralás

Családi nyaralás

10 tipp a szórakoztató, stresszmentes, kalandokkal teli nyári családi kirándulásokhoz


“Ott vagyunk már?” A nyaralás helyszínére megérkezni vágyó, izgatott gyermekek szájából szinte mindig elhangzó kérdést már várjuk. És mi lenne, ha meglepetésükre hamarosan meg is érkeznének?

A nyári családi kiruccanások sikere szempontjából fontos a részletek előre kidolgozása.

Ha a család minden tagja számára kielégítő útitervet kívánunk összeállítani, nem árt előzetes kutatást végeznünk. A különleges nyaralás egyik kevesek által ismert nyitja a gyerekek bevonása a tervezési folyamat minden lépésébe. Kérjük ki javaslataikat, építsük be az útitervbe ötleteiket és választásaikat, és biztassuk őket, hogy vegyenek részt a tervezésben. Ez majd úgy lefoglalja őket, hogy nem kérdezgetik az érkezés várható időpontját. A cél az, hogy fontos legyen számukra az adott utazás. Legyen az repülőút, autóút vagy egy látogatás a nagyinál, számos tipp áll rendelkezésre: hogyan csomagoljunk, mik a ‘kötelező’ látványosságok, vagy hol és mit érdemes enni. Praktikus egészséges harapnivalókat és csak kevés játékot vinni, külön útitáskába csomagolni a gyakran szükséges holmikat, valamint értékeinket biztonságos helyen tartani.

A kihívásoknak is eleget tévő családi utazás nyitottságot és rugalmasságot igényel. Hagyjunk magunk számára elegendő időt, hogy ne kelljen sehová rohannunk, és a tervezés során vegyük figyelembe a gyerekek meglátásait is, mivel így magukénak érzik majd az egész folyamatot, a közös csomagolástól az ’ötletelésig’. Íme néhány tipp, amely segít stresszmentesebbé és élvezetesebbé tenni az együtt töltött időt.

Útközben:

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
  1. Amikor a lehetséges úti célokat tanulmányozza, üljön le az egész család és beszéljék meg együtt a lehetőségeket. Engedjen a gyerekeknek is beleszólást az útiterv elkészítésébe. Jobb előre tudni, ha például nincs kedvük állatkertbe menni, nem igaz? Választhassanak több lehetőség közül, és segítsen nekik javaslataival, hiszen most Ön a lehetséges úti célok szakértője. Keressen gyerekbarát helyeket és tevékenységeket, mint például kézműves múzeumi foglalkozást, amíg Ön egy kiállítást néz meg.
  2. Az utazás alatt ne hagyja, hogy a gyerekek órákig csak a kedvenc videójátékukba vagy filmjükbe feledkezzenek, hanem inkább játsszon velük és hívja fel figyelmüket az út során látható szépségekre. Üljön melléjük, kérdezzen tőlük és inspirálja őket. A család énekelhet együtt egy dalt.
  3. A pihenőknél, vonatállomáson vagy repülőtéren se hagyja „leereszteni” a gyerekeket. Vigyenek az útra labdát és egy alkalmas helyen játsszanak.

A nyaralás alatt:

  1. Egy vakáció bővelkedik váratlan fordulatokban. Gyakran van szükség hirtelen döntésekre, vagy az időjárás illetve a körülmények írják át az előzetes terveket. Arra az esetre, ha a tengerpartra tervezett napon esik az eső, legyen talonban póttervként egy múzeumi látogatás vagy egyéb, nem szabadban végezhető tevékenység.
  2. Időt és energiát takaríthat meg, ha a választott programok egymáshoz közeli helyeken vannak.
  3. Fogalmazzon meg néhány ‘úti szabályt’, mint például azt, hogy mindenkinek kinevezhet egy saját napot, vagy kedvenc programot. Keressenek fel a megszokottól eltérő helyeket. A gyerekek imádják az olyan izgalmas programokat, mint pl. egy akvárium- vagy kastélylátogatás.
  4. Tervezzen be valamilyen aktív reggeli programot, ebéd után pedig pihenjenek egy kicsit egy parkban, a tengerparton, vagy aludjanak egyet. Ezután jöhet egy új program, de győződjön meg arról, hogy a gyerekek is benne vannak. A család minden tagja választhasson egy kedvenc tevékenységet–nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog, de jó tanulási lehetőséget kínál egymás elfogadására.
  5. Lehetőség szerint gyerek nélküli programra is szánjanak időt. Menjenek el egy spa kezelésre, ahol lazíthatnak egy forró fürdőben, vagy sétáljanak egyet a tengerparton, ugorjanak be egy boltba, vagy kényeztessék el magukat egy különleges vacsorával.

A nyaralás után:

  1. A család által készített fotókból állítsanak össze diavetítést, s közben idézzék fel legkedvesebb emlékeiket, a legemlékezetesebb, legőrültebb és legjobb pillanatokat.
  2. Egy családi nyaralás jóllehet a komfortzónánkon kívül esik, az élmény nagyrészt éppen az új helyek felfedezésében rejlik.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által