Családi programok

Családi programok

Milyen közös programot csinálhat egy apuka a gyermekével annak érdekében, hogy kapcsolatuk elmélyüljön? Ne keressenek tovább: összegyűjtöttünk néhány olyan tevékenységet, ami kellemes és mókás időtöltést nyújt az apuka és a gyermekek számára egyaránt.


1. Legyünk “zöldek”!
A gyerekek tökéletes duót alkotnak minden olyan tevékenységgel, ami piszokkal jár. Történjék az a hátsó kiskertben vagy balkonládákban: a közös ültetés segít a kapcsolatunk elmélyítésében.
A lehetőségek tára kifogyhatatlan:

 • Ültessünk egy fát, paradicsom palántákat, vagy virágokat!
 • Segítsünk egy idős szomszédnak a gyomirtásban vagy a fűnyírásban.
 • De akár ellátogathatunk egy közeli botanikus kertbe is.

A gyerekeket már az előkészületekbe vonjuk be! Válasszunk együtt ültetnivaló magokat és tervezzünk közösen! Amikor végeztünk a nehéz munkával, ünnepeljünk együtt egy pizzával, vagy egy gyümölcsturmixszal.

Tipp: Ha lakásban élünk, ahol nem áll rendelkezésre kiskert, ültessünk a teraszra, vagy benti ládákba!

2. Főzzünk közösen!
A közös sertepertélés a konyhában, szintén klassz móka lehet, ráadásul közben finomakat ehetünk.

Figyeljünk a korosztályra!

 • Az óvodás korúak esetében főzés helyett inkább készítsünk például kókuszgolyót, aminek a közepébe ők helyezhetik a meggyet, vagy hempergethetik meg a golyókat a kókuszreszelékben.
 • A kisiskolások már élvezhetnek komolyabb kihívásokat is, például tésztagyúrást, vagy szaggatást.
 • A tiniknek már élmény lehet egy sütés vagy grillezés, esetleg egy egyszerű tésztaétel elkészítése.
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Főzési ötleteink:

 • Engedjük, hogy gyermekünk válasszon receptet!
 • Menjünk el közösen a piacra és vegyük meg a hozzávaló alapanyagokat!
 • Esetleg nézzünk meg együtt egy főzőprogramot a televízióban, és válasszunk a kedvenc séfünk által ajánlott receptet!

Főzzünk lazán és ne törekedjünk a tökéletességre! Ha némi felfordulást okozunk is a konyhában, legalább evéssel takaríthatjuk el a romokat.

3. Menjünk el egy autókázásra!
Egy közös autóút szintén meghitt pillanatokkal gazdagíthatja az apa-gyermek kapcsolatot. Nem kell messzire utaznunk ahhoz, hogy gyermekünkhöz közel legyünk: válasszunk 100-150 kilométer távolságon belüli helyszínt és szálljunk meg célállomásunkon!

 • A programokkal kapcsolatban legyünk rugalmasak és tegyük azt, amit a gyerek is élvezettel csinál.
 • A kisiskolások örömmel nézik ki az útvonalat a térképen, szívesen követik a a navigációt és örömmel mossák le a szélvédőt a benzinkútnál.

A tinik összeállítják az útközben hallgatott zenét és számos fotót készítenek és helyeznek fel utunkról a közösségi oldalakon.

4. Maradjunk aktívak!
A család, amely együtt izzad, együtt is marad.. A közös sporttevékenységek és túrák nemcsak közös élményt jelentenek, de az egészséges életmódra is rávezetik gyermekünket.

Keressünk olyan aktivitásokat, amelyek noha valamelyest már ismerősek a számunkra, mégis kimozdít bennünket a komfortzónánkból!

Az óvódás korú gyermekünkkel közösen tornázhatunk. Kisiskolásunkkal élmény lehet egy közös kerékpározás kedvenc éttermünkbe. A nagyobbakkal már kosarazhatunk, vagy focizhatunk, persze egy csapatban.

Az EverydayMe saját ötletei

A programok összeállításánál mindig tartsuk szem előtt gyermekünk fejlődési szakaszait! Az óvodások koncentrációs képessége még nem kifejlett, ezért számukra inkább a rövid programokat részesítsük előnyben. A nagyobbak már képesek a hosszabb és összetettebb tevékenységekre. A programokat akkor is össze lehet hangolni, ha több, különböző korú gyermekeink vannak.

Hagyjuk, hogy gyermekünk segítsen a tervezésben és az életkorának megfelelő tevékenységeket válasszuk! Inkább interaktív, mintsem passzív alternatívákat keressünk! Egy vicces családi videófelvétel készítése például nagy móka és örök emlék lehet…

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által