Együtt a család? És a nagyiék? - Külön, vagy együtt töltsük az ünnepeket a nagyszülőkkel?

Együtt a család? És a nagyiék? - Külön, vagy együtt töltsük az ünnepeket a nagyszülőkkel?

Az ünnep pillanatai akkor a legtökéletesebbek, ha másokkal is megoszthatjuk az örömünket. Minél nagyobb a család, annál nagyobb élmény a karácsony! Ápoljuk a családi kapcsolatokat!


Amikor megáll az idő
A karácsony előtti időszak feszített tempója után egészen úgy tűnik, mintha szenteste megállna az idő. Az utca elcsendesedik és több hét munkájával a hátunk mögött mi is felvehetjük végre az ünneplőruhánkat, kezdődhet a “téli üdülés”. Az adventi őrületben, amikor a tökéletességet hajszolva alig látunk ki a munkából, nem vágyunk másra, csak a szívünkhöz legközelebb állók társaságára, hogy önfeledten hanyatt dőlhessünk a rég várt ünnepben. Mégis, sokszor hiába teszünk meg mindent a tökéletes hangulatért, valami mégis hiányzik, a legszebb fenyő és a legfinomabb falatok ellenére, kicsit hétköznapi marad az este. A szentestét ugyanis a „vendégek” teszik igazán különlegessé, akik miatt a lelkünket is ünneplőbe öltöztethetjük.

Nagyival, vagy nélküle?
Már hetek óta szerveztük, hogy az egyes családtagok mikor és hol ünnepeljenek. Mikor jön át a mama, miért kell anyósunkhoz szenteste átmenni, a papa miért marad két napot… Ezeken a dolgokon éppen elégszer összeveszünk minden évben, bosszankodunk, miközben magunkban ellenérveket sorakoztatunk fel. „Bezzeg a te szüleid, bezzeg az én szüleim…” A szülőkből azonban nekünk köszönhetően nagyszülők lettek, akiknek mi a gyerekeik vagyunk, és akik néhány évtizede velünk és miattunk készültek a karácsonyra. Ezeket a kötelékeket pedig semmilyen indokkal nem szakíthatjuk el, gondoljunk arra, mi hogyan szeretnénk ünnepelni a karácsonyt idős korunkban! Ugye a gyerekeinkkel és az unokáinkkal, nem magányosan?

Karácsony a tolerancia jegyében
Miután elmennek a vendégek, vagy hazaértünk az anyósunktól, hirtelen rádöbbenünk, hogy nem is volt rossz, nagyon jól éreztük magunkat. Nemcsak azért, mert karácsonykor mindenki a szebbik arcát mutatja, hanem azért is, mert ilyenkor tényleg jobban odafigyelünk egymásra. Még akkor is megéri toleránsnak lenni, ha valóban komoly érveink vannak a közös karácsonyok, családi nyaralások ellen. Sokszor nagyobb kárt tesz a családi hangulatban a vendégségek elleni lázadásunk, mint néhány idegesítő mondat, vagy szúrós megjegyzés a karácsonyfa körül. Ne feledjük, az életben visszakapunk mindent, úgy viselkedjünk párunk szüleivel, ahogyan azt magunk is elvárjuk majd a gyerekeink választottjaitól.

Keressük meg a közös karácsonyban a szépet! Mert van benne, higgyük el!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által