Elektromos grill használata

Elektromos grill használata

Ha a frissen grillezett ételeket nemcsak a röpke nyári időszakban szeretnénk élvezni, és nem akarjuk órákig tisztogatni a grillrácsot, válasszunk olyan készüléket, amellyel a grillezés a konyhánkban is megvalósítható.


Mit válasszunk, ha szeretnénk ősszel is finom grillezett ételeket készíteni, de már beszorultunk a lakásba?

Kontakt grillsütő

Ez az elektromos készülék minimum 200 fokon süti meg az ételt. Előnye, hogy meglehetősen kevés zsiradék kell hozzá, hiszen az alumínium-öntvényből készült a két sütőlap, - amelyek alulról és felülről egyszerre érintkeznek az étellel, - általában tapadásmentes bevonattal készülnek. A grillsütőben általában hőmérséklet-szabályozó termosztát is található, amellyel a különböző típusú ételek elkészítéséhez igazíthatjuk a hőmérsékletet: így a készülék egyszerre alkalmas grillezésre és melegen tartásra. Amikor az étel elkészült, elég a sütőlapokat papírtörlővel tisztára törölni, tehát vegyi anyag használata nélkül takaríthatjuk ki.

Asztali grill

Kétféle változatban kapható. Az egyik csupán annyiban különbözik a kontakt grillsütőtől, hogy nincs felső csak egy  alsó lapja, amire a grillezni kívánt ételt helyezzük. A másik egy zárt terű készülék, amelyben grillrácson sütjük a húst és a zöldségeket. A megfelelő hőről az alsó és felső fűtőszálak gondoskodnak.

Ariel Baby kímélő folyékony mosószer
Ariel Baby kímélő folyékony mosószer
(177)

Készítsd elő a családi fészket kisbabád érkezésére!

Fedezze fel most!

Raclette

Ez a svájci találmány egy olyan grillező készülék, amelynek a felső lapján süthetünk húst, kolbászt, virslit, míg az alsó lapátkákba sajtot és zsengébb zöldségeket helyezhetünk.  Az a jó benne, hogy bár a háziasszonyoktól igényel némi előkészületet, azonban elég mindent odakészíteni az asztalra, hogy aztán mindenki maga helyezze rá mindazt, amit sütni szeretne. Ha esetleg a sütögetés közben az asztalterítőre fröccsen valami, használjunk folteltávolító sprayt!

A vásárlás előtt megfontolandó:

  • Gondoskodjunk olyan helyről, ahol stabilan és biztonságosan elhelyezhetjük a sütőt. Sütés közben tartsuk szemmel , mert ezzel elkerülhetjük az égési sérüléseket!
  • A sütőfelület legyen jó minőségű rozsdamentes acél, avagy öntött vas, és lehetőleg minél nagyobb.
  • Ügyeljünk arra, hogy minden alkatrész könnyen tisztítható, eltávolítható és elérhető legyen. Általános szabály, hogy minél több helyen kell összeszerelni a grillsütőt, annál nagyobb az instabilitás esélye.

Fontos, hogy grillsütőnk – ha szükség van rá – robusztus kialakítása mellett könnyen mozgatható legyen, és a fogantyúi, kapaszkodói kézre essenek, semmiképpen se vezessék a hőt!

Hal grillezése - tengeri sügér recept

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Gizell

Gizell

Jelentett

Nekünk a rachlette volt szimpatikus.igaz a szabadtérit egyik sem éri utol.

  • Jelentem
Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által