Érettségi felkészítő

Érettségi felkészítő

Mindegy gyerek másképp készül az érettségi vizsgára. Ne erőltessük rá a saját tapasztalatainkat, de azért egy-két dolgot tanácsolhatunk neki, hátha valamelyik hasznos lesz számára.


Milyen tanácsokkal lássuk el a gyereket, hogy könnyebben menjen a tanulás és a felkészülés az érettségire?

1. Ossza fel a tananyagot
A nagy tananyag nem éppen motiváló: ha megpróbáljuk kisebb részekre osztani, máris másképp fogja őket látni. Ezután mindegyiknél határozza meg azt az időpontot, amikorra meg kell tanulnia. Így lesz egy kész terve arra vonatkozólag, mikor mit kell csinálnia, jobban át fogja látni a mennyiséget, ez pedig megnyugtatja őt.

2. A tanulási hely kiválasztása
Akkor fog a leghatékonyabban tanulni, ha mindig ugyanazon a helyszínen teszi. Ez a hely pedig kizárólag tanulásra szolgáljon, más egyéb tevékenységre ne! Így amikor belép ebben a térbe – legyen ez egy külön szoba, vagy akár a szoba egy szeglete, az agya rögtön át fog állni „tanulási üzemmódba”. Arra érdemes még odafigyelni, hogy ezen a helyen ne legyen semmi, ami elterelheti a figyelmét.

3. Először egy szertartás
Ahhoz, hogy igazán rá tudjon hangolódni a tanulásra, érdemes az elején mindig végigcsinálni valamilyen rituálét. Ez lehet egy pohár kakaó elkészítése, vagy a kedvenc párna felrázása, netán egy nagy nyújtózkodás – a lényeg csupán az, hogy a gyerek fejben átálljon arra, hogy most a tanulás következik.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

4. Találjon motivációt
A tananyagot nem a gyerek választja. Ha csak azt kellene megtanulnia, ami érdekli és örömet okoz neki, akkor biztosan nem lennének motivációs problémái. Motiváció nélkül azonban nagyon nehéz tanulni, ezért érdemes rendszeresen megjutalmaznia magát valamivel. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég egy közös ebéd a barátokkal, vagy egy vásárolgatás a barátnőkkel. Ezekkel akkor kell kényeztetnie magát, ha túl van egy nagyobb egységnyi tananyagon. A jutalom reményében még a nagyon száraz és unalmas részeken is könnyebb lesz átverekednie magát.

5. Szünetek beiktatása
A pihenőidő nem csak jót tesz, szükséges és fontos is, hiszen utána az agy pihentebb lesz, és könnyebben felfog mindent. Óránként érdemes beiktatni egy öt-tíz perces szünetet. Ha teheti, menjen ki a friss levegőre, de legalább nyissa ki az ablakot – és ugorjon a levegőbe hússzor.

6. Ismétlést nem elfelejteni
A tananyagot át kell ismételni, ez nem is kérdés. Azonban ez sem tartozik a legkedveltebb elfoglaltságok közé. Hasznos lehet, ha összetömörítve, címszavakkal ellátva a gyerek felírja kis kártyákra, és ezeket a kártyákat olvasgatja, például a friss levegőn egy parkban, hogy kiszakadjon a megszokott, unalmas környezetéből.

Plusz néhány gyakorlati tanács a nagy napra
Először nézze át a feladatokat, és a könnyebbekkel kezdjen. Így lesz egy kis sikerélménye, ami csökkenti az idegességét és növeli az önbizalmát. Minden feladat után hagyjon szabadon egy kevés helyet arra az esetre, ha a végén kiegészítésként oda akar írni valamit. A rendelkezésre álló időt használja ki teljesen, és tervezzen be a végére annyit, hogy még az egészet át tudja olvasni (helyesírás, ékezetek és egyéb formai dolgok ellenőrzése miatt).

Egészséges tízórai gyerekeknek
6 mókás, ugyanakkor tápláló tízórai ötlet, melyet a gyermekek is örömmel fogyasztanak.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által