Főzés a gyerekekkel - 2. rész

Főzés a gyerekekkel - 2. rész

A szülőket gyakran bíztatják, hogy főzzenek gyermekeikkel, hiszen így nemcsak egy fontos tevékenységet sajátítanak el, de meg is tanulhatnak egészségesen táplálkozni, illetve hozzájárulhatnak a házimunkához. A gyerekekkel való főzés ugyanakkor rengeteg türelmet és rugalmasságot igényel. Íme néhány tipp ahhoz, hogyan varázsolhatjuk az egész család számára szórakoztatóvá és kellemessé ezt a programot.


Adagolás
Ne csináljunk meg helyettük mindent! Igen, a máz valóban nem lesz olyan egyenletes, mintha egy felnőtt készítette volna, azonban minden kissé „csámpás” torta és odaégett pirítós a tanulási folyamat részei. Legyünk arra is felkészülve, hogy bizony nagy rendetlenséget hagynak a gyerekek maguk után és sok minden landol majd a padlón, vagy a ruhájukon. A szülők célja az, hogy megtanítsák és megszerettessék a gyerekekkel a főzést, ehhez pedig sok-sok türelem és gyakorlás szükséges.

Biztonsági előkészületek a konyhában
Mielőtt belekezdenénk a munkálatokba, ne feledkezzünk meg az alapvető biztonsági óvintézkedésekről:

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
  • Mossunk kezet!
  • Az éles késeket tároljuk a tartójukban, vagy a vágódeszka mögött!
  • A serpenyők fogóit fordítsuk mindig befelé a tűzhely szélétől!
  • A gyerekeket próbáljuk a saját kijelölt munkaterületeiken tartani, távol a tűzhelytől!
  • Méréshez használjunk műanyag bögréket, tálakat!

Feltakarítás
Ne hagyjuk a gyerekeket kibújni a takarítás alól sem! Mindenki takarítsa fel a saját munkaterületét, így megtanulják, hogy ez is a főzés része. Könnyítsünk a feladaton úgy, hogy főzés közben egy tálba gyűjtjük a zöldséghéjakat, hogy a végén kiüríthessük a komposztálóba vagy a szemetesbe. A szorgos kis kezek segítsenek az elpakolásban, a pultok letörlésében és a padló felmosásában. Az idősebb csemetéket kérjük meg, hogy pakoljanak be a mosogatógépbe. Nem jó móka mindent egyedül csinálni, ezért több-kevesebb türelemmel, rugalmassággal és teljesíthető célokkal az egész család részt vehet egy fantasztikus közös programban! Ha pedig nem tudjuk, hogyan kezdjünk bele, idézzük fel egy tepsi meleg csokoládés sütemény illatát, hátha az segít a motivációban!

Egészséges ételek gyerekeknek
Hogyan érhetjük el, hogy gyermekünk a csoki helyett a gyümölcsért nyúljon? Mit választ, ha mi nem vagyunk ott?

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által