Gyerekek és állatok – jó kombináció?

Gyerekek és állatok – jó kombináció?

Minden gyerek szereti az állatokat. Előbb-utóbb szinte mindegyikük szeretne is magának egyet. Ha tehetjük, engedjünk a kérésnek, ugyanis a házi kedvencek sok hasznos dologra tanítják meg a gyerekeket.


A háziállatok sok gyerek kívánságlistáján első helyen szerepelnek. Vajon mit tanulhatnak tőlük, és miért fontosak a kicsik fejlődésének szempontjából a macskák, kutyák és egyéb kisállatok?

Legyen közös a döntés

„Anya, úgy szeretnék egy kiskutyát!” Sok szülő egyáltalán nem lelkesedik, amikor meghallja ezt a kívánságot. Aggódnak amiatt, hogy nagy valószínűséggel nekik kell majd gondoskodniuk a négylábú kedvencről. Szakértők szerint a döntést az egész családnak közösen kell meghoznia. A szülőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a gyerekre csak kisegítőként számíthatnak.

A háziállatok segítik a gyerekek fejlődését

A gyerekek fejlődésének szempontjából sok előnye van annak, ha a családnak van háziállata. Először is apránként megtanulnak felelősséget vállalni, és ez növeli az öntudatukat. Ráadásul, miközben gondoskodnak az állatról, játékos módon fejlődnek az olyan képességeik, mint a figyelmesség, a segítőkészség és megtanulnak szocializálódni.

Mit tanulnak az állatoktól?

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A gyerekek az állatok reakcióiból megtanulják, hogy a viselkedésük hogyan hat egy másik élőlényre. Hamar felismerik, hogy a háziállatukkal nem bánhatnak durván és nem is hanyagolhatják el őket. Vagyis a gyerekek és az állatok egymást nevelik. Tanulmányok szerint, azoknak a gyerekeknek, akiknek van otthon állatuk, az óvodában és az iskolában ritkábban vannak problémáik a beilleszkedéssel, barátságosabbak, jobban megértik a testbeszédet, sőt jobban képesek a saját igényeiket mások javára háttérbe szorítani. Nagyon szeretnek barátkozni, és könnyebben boldogulnak az iskolai problémákkal is.

Tanulási vágy

Ahogy a gyerekek nőnek, egyre többet akarnak megtudni kedvenc állatuktól. Ez arra ösztönzi őket, hogy utána olvassanak, tehát felébreszti bennük a tanulási vágyat.

Kapcsolat az állatokkal saját nélkül

Gyermekünket akkor is megtaníthatjuk az állatokkal bánni, ha valamilyen ok miatt nem tudunk háziállatot tartani. Elmehetünk például állatmenhelyekre vagy állatkerti tanfolyamokra, ahol játékos módon tanítanak meg mindent az állattartásról és az állatokkal való bánásmódról. A kutyamenhelyeken arra is van lehetőség, hogy a négylábúakat úgynevezett „bérsétáltatásra” vigyék a gyerekek. És persze biztosan van a gyereknek olyan barátja vagy barátnője, akinek van saját háziállata, így rendszeresen kapcsolatban lehet az állatokkal.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által