Gyermekem egy személyiség

Gyermekem egy személyiség

Gyermeke igazi „partiarc”, vagy egy szívtipró? Ha megérti gyermeke személyiségét, könnyebb lesz megjósolni igényeit, valamint megoldani a fegyelmezéssel, alvással és fejlődéssel kapcsolatos kérdéseket.


A szülőnek nem irányítani, hanem támogatni kell gyermekét, és így segíteni neki a függetlenedésben. Ebben az első lépés személyiségének meghatározása. Élvezze, amint próbálja azonosítani gyermeke jellemvonásait, de óvakodjon a sztereotípiáktól.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Született angyal
Gyengéd és barátságos, szereti a társaságot és valószínűleg hamar elkezd majd beszélni. Az ilyen gyermek születésétől kezdve jól eszik és alszik, illetve a fogzás és a betegség időszakain kívül szinte sosem sír. Bár elég könnyeden viszonyul a világhoz, az önálló játékon kívül rengeteg társas cselekvésre van szüksége. Nyugodt és nem idegeskedik, de mindig hangot ad az igényeinek. Amikor megvonnak tőle valamit, hamar elfelejti és hisztizés helyett mással kezd foglalkozni. Követi a szabályokat, ha azok világosak számára, és a határok feszegetése helyett inkább szülei jóváhagyását keresi. Bár nem megy szembe az árral, rendszeresen igénylik az egyéni odafigyelést és törődést. A sok tevékenységet felölelő, feszes napirend számára megterhelő, ezért érdemes egyensúlyban tartani a csendes otthoni játékot és a pajtásokkal vagy a játszócsoporttal eltöltött időt. Beválik nála a rövid, nyugodt alvás, mivel általában hamarabb kipiheni magát, mint a nagy átlag.

Ahogy a nagy könyvben meg van írva
Tele van energiával és társaságban általában jól érzi magát, de nem egyértelműen irányító alkatnak, viszont önbizalom hiányban sem szenved. Inkább az ismerős helyeket és embereket részesíti előnyben, és talán aggódik a bölcsőde első napján, vagy amikor ismeretlen felnőttel találkozik. Eleinte ragaszkodik szüleihez és félénk, de hamar felbátorodik és környezetével magabiztosan viselkedik. Ahogy nő, sok érdekes játékra és rendszeres programokra van szüksége, illetve legalább egy pajtásra, akivel homokozhat és bújócskázhat. Mivel nem tudja magát hosszabb időre lekötni, ingerlékeny lesz és figyelmet követel, ha egyedül hagyják a játékaival, ezért legalább napi egy új és érdekes tevékenységet ki kell neki találni. Ez a típus imádja a rendszerességet, de alkalmazkodik a változáshoz, ha az jól elő van készítve. Alvás terén a zaklatott és a boldogan átaludt éjszakák egyaránt jellemzik. Feszegeti a határokat és próbálkozik, de nem kezd el mindig hisztizni, amikor elveszik tőle kedvenc játékát vagy abba kell hagynia kedvenc tevékenységét. Egy-két szigorú figyelmeztetés után általában abbahagyja a rossz viselkedést.

Mimóza
Érzékeny és elmélkedő. Leginkább saját világába zárkózik, és nem szereti, ha onnan kimozdítják. Az ilyen, gyakran “visszahúzódónak” titulált gyermek zárkózott és nehéznek találja megosztani a dolgait. Az önállóságot nála nem szabad erőltetni nála, mivel nemcsak ellenkezni fog, hanem még inkább bebújik a csigaházába. Társaságban jól érzi magát, ha csendben üldögélhet és figyelheti az eseményeket. Egészen kis korától kiszámítható és elég kötött lefekvési illetve napközbeni alvási rutinra van szüksége. Számára kulcsfontosságú, hogy tudja mire számíthat, mivel így a világot biztonságosnak és ismerősnek érzi. Bármilyen változás a napirendben alvási zavarhoz, hisztihez és visszahúzódó magatartáshoz vezethet nála. Az átlagnál több időre van szüksége a házirend elsajátításához. Koncentráljon a pozitív eredményekre és legyen türelmes, amíg megszokja a kéréseit és elvárásait, mert megéri: ha egyszer elfogadta őket, engedelmesen végre is hajtja.

Erőteljes
Fizikai beállítottsága miatt is hajlamos a hisztizésre és a rosszalkodásra. Született társasági lény és kalandvágyó természet; rendkívül kíváncsi a világra. Mindenben benne van és állandóan csinál valamit. Felmászik a szekrényre,, hajkurássza a macskát és a bulikon mindent felforgat. Rendkívüli intelligencia jellemzi, és állandó tudásvágy hajtja. A robosztus, fárasztó tevékenységek segítségével remekül megszabadítható az ideges energiáktól. A menő, csilingelő játékok helyett egy értéktelen – de biztonságos – apróságokkal telepakolt dobozt részesít előnyben. Az ilyen gyermeknél a napközbeni alvást és az étkezéseket érdemes betartani, mivel pozitív és kiegyensúlyozott energiája hamar elillan, ha éhes és fáradt. Túlzottan is lelkes természete miatt egyértelmű határokra és szigorú fegyelemre van szüksége. Egyértelművé kell tenni számára, hogy mit szabad és mit nem, de a béke kedvéért mindig legyen talonban egy megfelelő, energikus alternatíva. A lefekvés küzdelmes lehet nála, mivel semmiről sem akar lemaradni. Fontos számára a hosszú, rendszeres lenyugvás, mivel fizikailag és szellemileg is ki kell kapcsolnia, mielőtt bármi esélye lenne akár annak is, hogy lehunyja a szemét. Született vezető, rendkívül szívós és minden érdekes tevékenyégre nyitott.

Morgó
Bölcs, találékony és független. Tudja, hogy mikor-mit akar. Jellemző rá az önálló játék, de ideges lesz, ha valami nem működik vagy játékát félbeszakítják. Rendkívül intenzív és mindent a maga módján akar kivitelezni. Más gyerekekkel is szeret együtt játszani, de könnyen dühbe gurul, ha provokálják. Türelmes, rendszeres útmutatásra van szüksége, amely által megtanulhatja, hogy hogyan kezelje a társaival való összeütközéseket. Hajlamos másokat megharapni, ellökni, és megütni, ezért nevelésében fontos következetes, nyugodt, de szigorú fegyelem. Az ilyen gyermek esetében a harag vagy a szülői akarat rákényszerítése teljesen hatástalan. Észérvekkel lehet meggyőzni és engedményeket kell tenni nála a rutin tekintetében, mivel a kis morgók időre sem aludni, sem fogat mosni nem hajlandóak. Figyelje meg természetes alvási és evési szokásait és e köré építse fel a napirendet. Így úgy érzi, hogy ő “irányít” és nem fog olyan gyakran csökönyösködni. Ahogy egyre idősebb lesz, a morgó típusú gyermek lenyűgöző kreativitásról és megértésről ad tanúságot, és valódi problémamegoldóvá válik.

© Gallo Images

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által