Halloweeni tök készítése

Halloweeni tök készítése

Az ősz egyik legizgalmasabb időszaka a halloweeni tökfaragás, amikor az egész család közös erővel próbálja megformálni a megálmodott töklámpást. A tökfaragás persze nem is olyan egyszerű, egy kis gyakorlással azonban művészi alkotások kerülhetnek ki a kezeink alól.


Az első lépés
Mielőtt kiválasztjuk a tököt, tervezzük meg, hogy mit szeretnénk készíteni belőle! Figyeljünk rá, hogy elég nagy legyen a tök mérete ahhoz, hogy ügyesen megfaraghassuk a megálmodott figurát, ilyenkor érdemes egy nagyobb példányt választani. Ha csak töklámpást szeretnénk készíteni, inkább egy kisebb példányt válasszunk. Az ideális tök érett narancssárga, nincsenek rajta sérülések, így nem fog zavarni minket majd a kész műben semmiféle hiba, göcsört, vagy ütődés.

Faragjunk! Férfimunka?
A tökfaragás legnehezebb része a tök felvágása. Ehhez éles, speciális szerszámot használjunk és lehetőleg mi, felnőttek csináljuk, a többit a gyerekekre is bízhatjuk majd. Célszerű a tök felső harmadánál levágni a tetejét, mintha megskalpolnánk. Ha szépen dolgoztunk, végül visszailleszthetjük a tetejére, mint egy kalapot. Figyeljünk rá, hogy a lyuk akkora legyen, hogy ki tudjuk kaparni a magokat. Ez azért is fontos, mert minél alaposabban dolgozunk, annál kevesebb mag és „szál” marad a tök belsejében, amitől nem romlik meg olyan hamar.

Sablon
Ma már az internetnek köszönhetően rengeteg olyan képet találunk, ami alapján elkészíthetjük a tököt. A Halálcsillagtól kezdve Angry Birds figurákig, szinte bármit megcsinálhatunk, csak egy kis türelem, gyakorlás és némi kézügyesség kell hozzá. Ha biztosabban dolgozunk sablonnal, nyomtassunk ki néhány motívumot és rajzoljuk meg a kifaragandó részt.
Ha nem szeretnénk bonyolult figurát, vagy ábrát faragni, a hagyományos szem-száj-kalap faragással is igazi halloweeni hangulatot teremthetünk. Készítsünk többet is, így nemcsak ügyesebbek leszünk, de nem sajnáljuk annyira a művünket, ami valljuk be, nagyon hamar tönkre megy, különösen a fűtött lakásban.
Jó munkát és jó szórakozást kívánunk!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által