Hatékony időbeosztás

Hatékony időbeosztás

A munka, a kórházi látogatások, a különböző tanfolyamok, vacsora-partik és egyéb elfoglaltságok mellett a családi programok összeegyeztetése könnyen hektikussá válhat. Ha naptárunk betelik, nehézkesen mehet a dolgok átszervezése.


Erre az esetre, egy családi „menetrend” készítése jó megoldásnak bizonyulhat. Mit szólna egy saját táblázathoz? Képes lenne betartani? A mindennapok rendszerezése alapvető és fontos feladat. Íme, néhány ötlet a megvalósításhoz!

Használjunk napirend táblázatot!
Próbáljuk ki a táblázatos megoldást családunk körében. A lakáson belül helyezzük ki egy jól látható helyre az elkészített táblázatunkat, ahol mindenki könnyedén észreveheti (például a konyhában, a bejárathoz, vagy közel a vezetékes telefonhoz) és beleírhatjasaját heti programjait/feladatait.
Egy üzleti út vagy egyéb utazás előre jelzésével, könnyebb közös programokat összeegyeztetni, hiszen mindenki látja, hogy a másik mikor van otthon és mikor szabad. Mindez megkönnyíti a bevásárlást és programjaink esetleges újratervezését is. Egy parafából készült táblanem csak jól mutat, de aranyos is egyben. A fémből készült falitábla szintén jópofa választás lehet, ugyanis rajzokkal, mágnesekkel és családi fotókkal is egyaránt feldíszíthető. Ha egy egyszerű fehér táblára esik a választásunk (sok hellyel), vicces üzenetekkel és rajzokkal is tarkíthatjuk aktuális programjainkat.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Használjunk jegyzetfüzetet saját menetrendünhöz!
Sok ember évről évre ugyanazt a jegyzetfüzetet vásárolja meg. Idén azonban ruházzunk be egy nagyobbra, így családtagjaink programjait is egy helyen tudjuk vezetni. A táblázatos megoldás tökéletes otthonra, míg a jegyzetfüzetet könnyedén magunkkal tudjuk bárhová vinni. Egy öt tagú családnál például használhatunk más-más színnel történő jelölést. Ha különböző színű tollakkal írunk bele, egy szempillantás alatt eligazodhatunk mindenki programján.
Készítsünk oszlopokat a hét minden napjára mindenki számára, és írjuk bele heti elfoglaltságainkat.

A könnyebb áttekinthetőség érdekében neveket és dátumokat is adhatunk az oszlopokhoz. Jegyzetfüzetünk továbbá alkalmas lehet bevásárlólista és a napi teendőink tárolására. Miért ne próbálnánk hát ki?

Napi időbeosztás
Lehet, hogy a család teendőit remekül vezetjük, de mihez kezdünk, ha a sajátjainkról van szó? Ha nincs is jegyzetfüzetünk, napunk elején mégis hasznos lehet megtervezni annak menetét. Ez a módszer tulajdonképpen az időbeosztás és a tennivalók kombinációja. Mikor ez az elsőre erőfeszítésnek vélt dolog megszokottá válik, akkor fogjuk csak igazán értékelni előnyeit. Találjunk egy olyan ütemtervet, ami igazodik mindennapjainkhoz. Ezek hétköznapi dolgok, ezért fontos, hogy hosszútávon is megkönnyítsük velük saját életünket!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által