Házimunka - tippek szülőknek

Házimunka - tippek szülőknek

Melyik anyuka vagy apuka nem álmodozik arról, hogy egyszer betoppan a házba egy varázsló, és a gyerekek boldogan, énekelve takarítják az otthonukat? Sajnos ez csak a mesékben létezik, valójában minden szülőnek meg kell harcolnia gyermekeivel azért, hogy besegítsenek a házimunkába.


Jennifer Chung nevelési tanácsadó és egy egészségről szóló internetes oldal szerkesztője. Az ő 3 éves csemetéje már segít a rendrakásbant, így most korra szabott tanácsokkal látja el a szülőket. Próbálja ki Ön is a módszereit, meg fog lepődni!

1. Amikor a gyermek 18 hónapos, rengeteg játék halmozódik fel a lakásban. Ebben a korban a gyerekek már szívesen besegítenek a házimunkában. Jennifer azt javasolja, hogy használjuk ki ezt az időszakot. "Délutáni alvás és esti fürdés előtt kérjük a segítségüket. Mutassuk meg nekik, hogyan kell a könyveket polcra,illetve a játékokat a helyükre visszarakni. Dícsérjük és tapsoljuk meg őket. Én matricát is szeretek osztogatni."

2. Állítsunk fel egy menetrendet a házimunkák elvégzésére!
"Bárhogy is döntsünk, legyünk következetesek"- mondja Jennifer. "Például, ha Ön elvárja gyermekeitől, hogy iskolába indulás előtt minden reggel beágyazzanak, akkor először csinálja meg sajátját, majd segítsen csemetéinek. Azonban ne feledjük, hogy egy 3 éves nincs még azonos szinten az idősebb testvérrel."

3. "Amint a gyerekek iskolába kezdenek járni, egy kis jutalmazással még ösztönzőbbek lehetünk."- folytatja Jennifer. "Készítsünk egy táblázatot és osszunk ki a családnak apró teendőket. Tegyünk pipát oda ahol rendesen, és mínuszokat, ahol összecsapva vagy egyáltalán nem lett elvégezve a házimunka."

4. A tévézés és számitógépes játékok nagyban uralják a tinik életet. Jennifer javaslata, hogy az elvégzett munka fejében jutalmazzunk szabadidőt. Ha a feladatokat csak vita keretében lehet elvégeztetni, csökkentsük a játékidőt, amíg újra az együttműködés jelei mutatkoznak..

5. Kortól függetlenül, házimunkát soha ne szabjunk ki büntetésként!
A ház körüli teendők felelősséget és munkamorált tanítanak a gyerekeknek. A házimunkát az élet egy kötelező részeként kell elfogadniuk.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

6. A rendrakás nem kell, hogy szenvedés legyen. Rakjunk be egy pörgős, ütemes zenét. Az ütemre tancolva felfoghatjuk úgy, mint egy bulit. Ezután szívesebben vágunk bele mégegyszer.

7. Versenyezzünk, ki végzi el gyorsabban a kiosztott munkát! "Egy nem vérre menő versennyel feldobhatjuk az unalmas perceket.

8. A feladatokat kis szünetekkel végezzük el, hogy ne legyen túl fárasztó!
Például, állítsunk egy órát 15 percre, ez emlékezteti a csmetéket arra, hogy a munka nem tart örökké. Válasszunk ki olyan feladatokat, amelyeketviszonylag gyorsan el tudnak végezni. Ha ez mégsem sikerül, szusszanjunk egyet, majd hosszabbítsuk meg a munkaidőt újabb 15 perccel!

9. Játékos módszer: kincsvadászat
Rejtsünk el egy kis zsebpénzt a gyerekeknek eldugott helyekre, mondjuk az ágyuk vagy a kanapé alá, esetleg ragasszuk rá a porszívó csövére.

10. Végül pedig Jennifer azt javasolja, cserélgessük a feladatokat a gyerekek között. "Ez nem csak attól óvja meg őket, hogy beleunjanak, de új képességeket is elsajátíthatnak. A gyerekek érettebbnek érzik magukat, ha új dolgokért vállalnak felelősséget." Mindegy hány évesek, a teendők utáni játékot mindig nagyra értékelik. Hiszen egy nehéz nap után még a felnőtteknek is kijár valami különleges.

Ajánlott bejegyzések:

Gyerekek és házimunka
Gyermekeink bevonása egyes házimunkák elvégzésébe emberpróbáló feladat...

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

szeg71

szeg71

Jelentett

Ezek után kérem Önöket,hogy csak akkor írjanak ha minden termékmintát kipróbálhatok!Mert amit eddig rendeltem az sem jött meg!!Kérem Önöket ne szórakozzanak Velem!!Hogyan értékeljek olyan dolgot aminek a termékmintáját sem küldik el?!!Kérem Önöket,hogy az eddig bejelölt termékmintákat és az ujjabb termékmintákat címemre legyenek kedvesek elküldeni!!Köszönettel Szeg 71.

  • Jelentem
Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által