Hogyan egyensúlyozzunk a család és a munka között

Hogyan teremtsünk egyensúlyt a család és a munka között?

Nők vagyunk számos szereppel, rengeteg feladattal és felénk támasztott elvárással. Vajon hol találjuk meg önmagunkat és választanunk kell-e a karrier és a család között?


Szerepek forradalma

Miután több ezer éven keresztül éltünk nyugodtan (vagy nyugtalanul) abban a szerepben, amit egy férfiközpontú világ, valamint a genetika ránk osztott valamikor az ősidőkben, az ipari forradalommal együtt hirtelen valami más is megváltozott. A nők közül néhányan megmutatták, hogy nem  kizárólag a gyereknevelés és a háztartás, valamint a ruhák, jótékonyság és a bálok hozzák őket izgalomba. Sőt! Kifejezetten olyan dolgok iránt érdeklődtek, amire eddig azt gondolták, hogy férfinak kell születni ahhoz, hogy megértsék a lényegüket. Tanulás? Szakma? Hobbik? Meg sem álltunk a szavazati jogunkig, hogy kicsivel több, mint 100 év elteltével komolyan elkezdjünk aggódni. Tényleg ezt akartuk? Tényleg képesek vagyunk egyszerre több lovat megülni?

Kényszer, vagy vágy?

A nők munkába állása ma már nemcsak azon múlik, hogy meg szeretnénk-e valósítani az álmainkat! A legtöbb család megélhetéséhez a nők fizetésére is szükség van, hiszen a gazdaság is átalakult az elmúlt évszázadban, így nem igazán életképes az egykeresős családmodell. De vajon a családok munkabeosztása is alkalmazkodott a nők „felszabadulásához”?  Sok nő küzd azzal a problémával, hogy mindent szeretne egyszerre, méghozzá tökéletesen. Megfelelő családi támogatás nélkül azonban továbbra is komoly választás előtt állunk. Karrier? Vagy család? A jó hír az, hogy ma már nem elképzelhetetlen a kettő, a kérdés már csak a hogyan! 

Rugalmasság és szervezés

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

 Bár számos diszkriminációval találkozhatunk a nők, anyák munkavállalásával kapcsolatban, ma már senki sem lepődik meg egy női cégvezetőn, aki a munkahelyéről rohan az óvodába. Amit azonban jó, ha tudunk, hogy egy sikeres nő mellett rengetegen vannak, akik segítenek abban, hogy elérje az álmait és megvalósíthassa önmagát. Akár csak a sikeres férfi mellett…

Egyedül nem megy...

Egyedül ugyanis nem lehet mindent tökéletesen csinálni, ezenkívül olyan álmokat kell kergetni, amelyek a lehetőségeinkhez is igazodhatnak. Ha nem tudunk multi cégnél 12 órában gyerekek mellett dolgozni, keressünk olyan céget a szakmánkban, érdeklődésünkben, amelyik támogatja a részmunkaidőt, vagy a távmunkát. Önmagunk megvalósításának egyik kulcsa a kreativitás. Ha hagyományos úton nem működnek a dolgok, legyen bátorságunk új úton elindulni! A boldog élethez hozzátartozik a rugalmasság is. Fogadjunk el segítséget, nemcsak a munkánkban, de a családban is! Bízzunk benne, hogy nem az együtt töltött idő mennyiségén, hanem a minőségén fog múlni a kapcsolatunk a gyermekeinkkel, a munkahelyünkön pedig tudjunk nemet is mondani! Legyünk határozottak, következetesek és tartsuk szem előtt az igazi értékeket!

A mai nők nincsenek könnyű helyzetben, mégis boldogabb életet élhetnek, mint felmenőik a szabad választás lehetőségének köszönhetően.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által