Hogyan fejleszthetjük gyermekünk személyiségét?

Hogyan fejleszthetjük gyermekünk személyiségét?

A sikeres élethez egyre fontosabb, hogy erős karakterű legyen a személyiségünk. Ennek fejlesztését már gyermekkorban érdemes elkezdeni.


Öt dologra kell figyelnünk, ha azt szeretnénk, hogy gyermekünkből erős személyiségű felnőtt váljon.

Minden ember más és más, egészen egyedi tulajdonságokkal és képességekkel: egyedülálló, másokkal nem összehasonlítható, és a maga módján tökéletes. Ha ezt tudjuk magunkról, az még nem azt jelenti, hogy túlzott önértékelésben szenvedünk, hanem mindössze annyit, hogy tisztában vagyunk saját magunkkal. A szülők feladata pedig pont az, hogy segítsék megismertetni a gyereküket saját magukkal és képességeikkel, valamint fejlesszék és erősítsék azokat. Vajon hogyan segíthetjük a gyerekünket ezen a rögös úton?

1. Bizalom
Ha a fentieket elfogadjuk és megértjük, akkor ez nem eshet nehezünkre. Ha a gyerek kicsi korától kezdve azt tapasztalja, hogy tiszteletreméltó személyiséget látunk benne, aki a mi élettapasztalatainkból tanulhat, akkor minden biZonnyal nagy magabiztosság alakul ki benne. A bizalom, amit a gyermekünk felé sugárzunk, alapfeltétele annak, hogy képes legyen állni a sarat az élet kihívásaival szemben.

2. A felelősség átruházása
Hagyjuk a gyerekeket beleszólni a döntésekbe, már egészen kicsi koruktól kezdve. Kezdjük apróságokkal és ahogy nőnek, legyenek ezek egyre nagyobb dolgok: mit csinálunk a hétvégén, hová utazzunk nyaralni stb. Így folyamatosan hozzászoknak, hogy a döntések kimenetele az ő felelősségük is. Átérezhetik, hogy hasznos tagjai a családnak, és egyáltalán nem mindegy, mit hogyan csinálnak. Ha belefolyhatnak a dolgok menetébe, megnő az önértékelésük is.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

3. Feltétel nélküli szeretet
Ahhoz, hogy a gyerek erős és magabiztos személyiséggé fejlődjön, folyamatosan úgy kell éreznie, hogy feltétel nélkül szeretik. Ez azt is jelenti, hogy cserébe nem követelünk semmit és nem is várunk el semmit. A legfontosabb szó, amit nem hallhat elégszer, az a szeretlek. És ez az, amit nem köthetünk semmilyen feltételhez! Ahhoz, hogy teljesen önmagát tudja adni, bíznia kell a feltétel nélküli szeretetünkben.

4. A határok meghúzása
A feltétel nélküli szeretet és a másik tisztelete még nem jelenti azt, hogy nem szükséges egyértelmű határokat szabni. A gyerekeknek ugyanis fontos, hogy ebben a bonyolult világban ismerjék a korlátokat és a pontos szabályokat – különben nem tudják, mihez tartsák magukat, és összezavarodnak.

5. Elengedés
Ne gondoljuk, hogy a gyermek a tulajdonunk! Nekünk csak az a feladatunk, hogy segítsünk neki eligazodni a világban, hogy aztán megtalálja a saját útját. Ha nem engedjük meg neki, hogy felfedezze a világot, frusztrált és motiválatlan lesz, valamint elveszíti a veleszületett érdeklődését. Bízzunk hát meg benne, hagyjuk, hogy egyre több lépést tegyen meg egyedül, és elkezdjen önállósodni. Ne akarjunk mindent megoldani helyette, és megvédeni minden csalódástól. A nagybetűs élet önálló megtapasztalása ugyanis a személyiségfejlődés fontos része.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által