Hogyan készítsünk

Hogyan készítsünk a házimunkára emlékeztető fali táblát?

Többé nincs szükség katonai fegyelemre a heti házi munka beosztásához. Egyszerűen csak készítsünk egy táblát, amelyen kijelöljük, hogy kinek milyen feladatot kell ellátnia a hét különböző napjain. Ezzel, minden vita elkerülhető.


article image
Amit ne kövessünk el: segítségért esedezni a mosogatáshoz sok időt emészt fel s még csak nem is hatékony. Olyan egyértelmű beosztást kell készítenünk, amely nem kérdőjelezhető meg.

article image
A terv: szükségünk lesz:

  • egy parafatáblára
  • 3 vagy 4 darab vastag zöld pauszpapírra
  • szalagokra
  • ollóra
  • gombostűre
  • vonalzóra
  • ceruzára
  • betűmatricákra

article image
Első lépés: Fogjuk a pauszpapírt és rajzoljunk rá 5cm x 3cm-s téglalapokat. A család tagjainak számától és az elvégzendő munka mennyiségétől függ, hogy ezekből hány darabot kell majd készíteni. Óvatosan vágjuk ki őket.

article image
Második lépés: Ragasszuk a téglalapokra a hét napjainak első három kezdőbetűjét. Ezt követően pedig ragasszuk a család tagjainak kezdő betűjét is az egyes elvégzendő feladatokat jelölő téglalapokra.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

article image
Harmadik lépés: Használjuk a ceruzát és rajzoljunk képeket a házimunkákról a téglalapokra. Ha nem erősségünk a rajzolás, akkor töltsünk le képeket az internetről és másoljuk rá ezeket.

article image
Negyedik lépés: Mérjük le a parafatábla magasságát és szélességét és vágjuk annyi felé a szalagot, hogy elég darab legyen a hét minden napjára (függőleges oszlop) valamint a család tagjaira (vízszintes oszlop). A szalagokat gombostűkkel rögzítsük.

article image
Ötödik lépés: Tűzzük fel a hét napjaival megegyező téglalapokat a tábla tetejére majd alájuk a család tagjainak kezdőbetűit.

article image
Hatodik lépés: Végezetül adjuk hozzá az elvégzendő feladatokat a napokhoz és a családtagokhoz a hozzájuk tartozó oszlopba.

article image
Ezt követően: Mostanra már mindenki számára világosnak kell lennie, hogy mi az ő feladata, és senki nem állhat elő kifogással, ami megmagyarázná, hogy miért nem lett elvégezve a rá eső teendő.

Nászajándék ötletek az EverydayMe-től
A jó öreg “mit vegyünk a frissen házasulóknak?”

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által