Hogyan neveljük gyermekeinket a rendszerezettségre?

Hogyan neveljük gyermekeinket a rendszerezettségre?

Segítsünk a kicsiknek abban, hogy hatékonyan és szervezetten végezhessék teendőiket!


Legyünk mi magunk is összeszedettek!
Általában az anyukák felelősek azért, hogy minden menetrendszerűen történjen. Amikor ez a felelősség a munkára, a háztartásra és a gyerekekre is kiterjed, az már komoly szervezést igényel, így nagy segítség lehet, ha e felelősséget megosztjuk a gyerekekkel. 
A szervezettség elsajátítása során a gyerekek olyan trükköket tanulhatnak meg, melyek segítségével elkerülhető a káosz, ez pedig felnőttként is javukra válik majd. 

Tikk-Takk
Még az egészen fiatal csemeték esetében is igaz, hogy egy menetrend/időbeosztás strukturálttá és meghatározóvá varázsolja a mindennapjaikat. A rutin felállításával és kialakításával rendszert viszünk a gyerekek életébe, ez pedig felszámolja a bizonytalanságot, hiszen mindig tudják, mire számítsanak egy adott nap. Egy rendszeres, kiszámítható, de nem túlzásba vitt rutin kialakítása (például, hogy minden nap 18 órakor van a vacsora) a legjobb a kicsik számára.

Ez is kipipálva
Amennyiben iskoláskorú gyermekünk nem tudja hatékonyan beosztani saját idejét, segítsünk neki azzal, hogy egy listán összesítjük számára az iskolába indulás előtti teendőket. A listán szereplő feladatokat nem kell konkrét sorrend alapján elvégezni mindaddig, amíg végül mindegyik pont teljesül. A gyermekek sajátos szervezési képességei nagyban összefüggenek későbbi sikereikkel. 

Papírmunka
Bármilyen korban legyen is a gyermek, nagy valószínűséggel gyakran tér majd haza iskolai munkákkal, rajzokkal, dolgozatokkal. Ezeknek célszerű kijelölni egy helyet, ahol hatékonyan és rendezetten tárolhatjuk a papírokat. Kisgyerekek esetében egy műanyag kosár, iskolásoknak pedig egy hátizsák vagy színes doboz tökéletes megoldást jelenthet. 

Kincsvadászat
A kézműves alkotások, a fotók és egyéb hasonló tárgyak szentimentális értékkel bírnak. Az élvezet a készítésben, és nem a tárolásban rejlik, ezért tanítsuk meg a gyerekeknek, hogyan szabaduljanak meg a felesleges dolgaiktól és hogyan szortírozzák a megtartásra szánt kedvenceiket! Mivel nem szeretnénk megőrizni minden egyes szivárvány rajzot, ezért inkább készítsünk elő egy nagyobb dobozt a különleges daraboknak. Ezzel megtanítjuk a gyerekeknek, hogyan tegyenek különbséget a haszontalan és hasznos között, ami pedig fejleszti érzelmi és racionális alapú döntéshozó képességeiket.

Helyfelszabadítás
Nehéz lenne olyan anyukát találni, aki még nem zsörtölődött amiatt, hogy gyermekei a szoba közepén halmozzák fel ruháikat. Ha azonban elegendő helyet biztosítunk számunkra, melyen belül a ruháikat szépen be tudják hajtogatni a fiókba és ahol kényelmesen elférnek, az elpakolás is sokkal egyszerűbbé válik. Ha kifogyunk a helyből, egyszerűen csak szabaduljunk meg a felesleges dolgoktól! A legtöbb gyereknek túlságosan sok limlomot tartalmaz a szobája ahhoz, hogy mindent rendben tudjon tartani.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által