Hogyan őrizzük meg egészségünket tavasszal

Hogyan őrizzük meg egészségünket tavasszal?

Jobb, ha már most kezdünk el vigyázni egészségünkre, mivel így nagyobb eséllyel élvezhetjük majd az enyhébb tavaszi napokat és a kellemes időjárást.


Egészségesen tavasszal

Szénanátha

 • Sokan azt gondolják, hogy a szénanátha nyári megbetegedés, pedig a pollen már március/április környékén is szedi áldozatait az allergiában szenvedők között.
 • Amennyiben Ön allergiás, konzultáljon orvosával az Ön számára megfelelő antihisztamin tartalmú gyógyszer szedéséről (köztük van néhány, amelyet jóval a tünetek súlyosbodása előtt érdemes elkezdeni).
 • A szabadban viseljen jól takaró napszemüveget és rendszeresen paskolja meg az arcát egy kis vízzel, mivel így lemossa az allergén anyagokat.
 • Kerülje az olyan irritációt okozó dolgokat, mint pl. a cigarettafüst!

Ön is érdekelt:

Reggeli rutin


Tavaszi nátha

 • Az évszakra jellemző ingadozó hőmérséklet miatt tavasszal könnyebben megfázunk, és jobban ki vagyunk téve más, a hideg időjárással kapcsolatos  egészségügyi problémáknak.
 • A betegség megjelenése után javasolt a pihenés és a megfelelő gyógyszer szedése, hiszen, ha egyszer valamit elkaptunk, akkor az feltartóztathatatlanul ‘végigmegy rajtunk’.
 • A szükséges alvásmennyiség segít abban, hogy szervezete ne merüljön le. A tömegközlekedési eszközök használata után mosson kezet és dobja el az egyszer már használt papírzsebkendőt.
 • Ha az Önnel egy háztartásban élők közül valaki náthás, a fertőzés terjedésének gócpontjait – főként a fürdőszobai csapokat, a hűtőszekrényajtót és a távirányítókat – mindig tartsa tisztán.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Ajánlott bejegyzések:

Stresszoldás finom ételekkel


Ötödik betegség

 • Az ötödik betegség, avagy lepkehimlő neve a tünetre, azaz a lepke alakú piros foltokra utal. A betegség jellemzően a tavasz folyamán üti fel a fejét, főként 3-15 éves korú gyermekek körében. A betegség során az első tünet – a kiütések – a testen jelentkeznek. Egyéb jellemző tünetek a fejfájás, a magas láz és a bőrviszketés.
 • A gyerekek esetében lefolyása hasonlóan enyhe, mint a megfázás esetén, de javasoljuk, nézesse meg gyermekét háziorvosával, hogy kizárják egy komolyabb betegség kockázatát.
 • Az ötödik betegséggel való megfertőződés nagyobb kockázatot jelent a várandós nők, egyes vérképzőszervi betegségben szenvedők, illetve a legyengült immunrendszerrel rendelkezők esetén. Ilyen esetekben mihamarabb forduljon orvoshoz.

Olvassa el ezt is:

Tavaszi hajápolás - egészséges haj titka


Praktikus tanács

Kezdjen el naptejet használni már az első erősebb napsugarak megjelenésekor, és ha téli időszak után ismét gőzerővel neki akar látni a testedzésnek, győződjön meg arról, hogy a felszerelése megfelelő állapotban van-e (főként a lábbelit ellenőrizze).

Figyelmeztetés: Amennyiben rosszul érzi magát és bármilyen egészségügyi panasza van, gyógyszer szedése előtt kérdezze meg gyógyszerészét vagy kezelőorvosát!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által