Hogyan tartsuk kordában az izgalmakat és tanítsuk türelemre a gyermekeket karácsony előtt?

Hogyan tartsuk kordában az izgalmakat és tanítsuk türelemre a gyermekeket karácsony előtt?

A karácsony minden gyermek számára az év legkedvesebb ünnepe: téli szünet, közös játék, a családok és barátok látogatása és persze az elmaradhatatlan ajándékozás.


Az ilyen eseménydús időszakban a gyerekek már jóval az ünnepek előtte lázban égnek, ami türelmetlenséghez és feszültséghez vezethet. Egy dolgozó szülő, - akinek tele a feje az ünnepi szervezkedéssel és teendőkkel, - sokat tehet azért, hogy az ünnepi vacsora ne katasztrófába torkolljon. Ehhez azonban hatékonyan kell kezelni az izgalmakat, mi pedig ehhez nyújtunk most segítséget:

Tartsuk be a napirendet!
Az ünnepek extra kihívásokkal járnak, a programokkal és utazással járó kimerültségnek és kialvatlanságnak kitéve bennünket. A rengeteg édesség, ami ilyenkor az asztalokra kerül, szintén túlzásokhoz vezethet. Hajlamosak vagyunk túlszervezni az ünnepeket, ezért fontos, hogy betartsuk a megszokott napirendünket! A zsúfolt napok megterhelik a kicsiket. Az ünnepek legyenek örömteliek, ne pedig idegtépőek.

Húzzuk meg a határokat!
Bár egyszerűbb megoldásnak tűnhet, hogy a gyerekek tovább maradhatnak fent, egészségtelenül ehetnek és nincs időhöz kötve a játékidő, azonban ezek az engedékenységek épp az ellenkezőjét váltják ki a gyerekekből, mint amit el szeretnénk érni velük. A szülőkön múlik a szabályok betartatása.A gyerekek szeretik tudni mit várnak el tőlük. A magabiztosság és következetesség segíti elképzeléseiket, illetve fejleszti az önkontrollt és a türelmet. Ha a szülő maga is „pörög” és közben engedékeny, mindez - noha először izgalmas a gyermek számára, - azonban hosszú távon feszültséget gerjeszthet benne.

Keltsünk biztonságot, ne feszültséget!
Az ünnepi előkészületek és vásárlás során a szülők nagyon kimerülnek. A plusz kiadások megvalósítása is fokozza az aggodalmat. Fontos, hogy a szülők semmiképp ne vonják bele a gyerekeket a felnőttek problémáiba! Nehéz a teljes biztonság és nyugalom érzését kelteni, miközben a szülők maguk is aggódnak. Ha azok közé a szülők közé tartozunk, akik augusztusban szeretik lerendezni a karácsonyi vásárlást, ne említsük meg a gyerkőcöknek. Ha túl hamar felizgatjuk őket, egyre nehezebb lesz kezelni az érzelmeiket. Maradjunk a megszokott rutinnál! Hanyagoljuk a tévé reklámokat és egyéb ingereket, melyek elnyújtják az ünnepeket!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Legyen ez a mi ünnepünk is!
Ne hagyjuk, hogy környezetünk negatív hatással legyen a szabadidőnkre! A szülőknek figyelmen kívül kell hagyniuk a karácsonyi reklámok folytonos befolyását. Bár ez nem könnyű feladat, hiszen a tévében, a plakátokon, az üzletekben és az interneten is csak ezeket látjuk. Ha gyermekeink a játékbolt előtt könyörögnek nekünk, hogy bemehessenek (ami persze csak még izgatottabbá varázsolná őket), inkább foglaljuk le a kicsiket valami nyugodtabb tüsténkedéssel. Engedjük, hogy karácsonyfadíszeket készítsenek, vagy tervezzük meg együtt az ünnepi fogást! Szülőként a legfontosabb feladat, hogy olyan karácsonyt varázsoljunk csemetéinknek, amilyet mi elképzeltünk nekik. Ez lehet a legnagyobb ajándék!

Ajándékozzunk meg másokat!
A szülőknek nem szabad megzsarolniuk a gyerekeket, még akkor sem, ha egyszerű megoldásnak tűnik, amikor rendre próbáljuk inteni őket. Ahelyett, hogy csak arra fókuszálunk, mit kapnak ők, 4 éves kortól már megtaníthatjuk őket másokra is gondolni. Ettől a kortól már megértik, hogy jó dolog másoknak adni és örömet okozni. Ajándékozzunk rászoruló családokat, illetve csatlakozzunk olyan iskolai programokhoz, ahol a szegényebb sorsú gyermekeknek ételt es ajándékokat osztogatnak. Azáltal, hogy a gyermekeinknek példát mutatunk, megértik azt is, mi is a karácsony lényege valójában.

Szülőkként a mi feladatunk, hogy a karácsonyt örömteli és pozitív pillanatokkal töltsük meg és kizárjuk a feszültséget. A mi magabiztosságunk és nyugodtságunk befolyásolja a gyermekek érzelmeit és elvárásait. Felejtsük el a reklámok csábító világát és teremtsünk olyan ünnepet számukra, amilyet mi elképzelünk; ezáltal sokkal emlékezetesebb és izgalmasabb pillanatokat varázsolhatunk az egész család számára!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által