Hogyan válasszunk ajándékot a gyermekünknek?

Hogyan válasszunk ajándékot a gyermekünknek?

Amikor ajándékot választunk a gyermekünknek, hajlamosak vagyunk a mennyiségre vagy az árra koncentrálni. Pedig sokkal fontosabb, hogy a gyerek érdeklődési körének és életkori sajátosságainak megfelelően válasszunk!


Az óriási kínálat miatt nem könnyű megtalálni a legmegfelelőbb ajándékot gyermekünknek. Az alábbiakban életkorra szabott ötleteket olvashat ezzel kapcsolatban:

Egyéves kor alatt
Mivel a baba mindent a szájába vesz, mindenképpen olyan játékot kell választanunk, amit nem tud lenyelni, valamint ami mosható is. Amikor még nagyon pici, olyat vegyünk, amit a szemével és a fülével érzékelhet (zenélő figurák, ágyra szerelhető forgók, csörgők). Ha már a kezét is tudja használni, vehetünk rágókát, csörgőt, plüsskönyvet, ütésre, vagy nyomásra hangot adó játékot. Mindenképpen nézzük meg a játékon található korhatárjelzést, hiszen az is fontos irányadó.

Egy-két éves korban
A kicsik ilyenkor kezdik felfedezni a világot úgy, hogy közben utánoznak. Mivel nagy a mozgásigényük, érdemes olyasmit választani, amit húzni-vonni, vagy rakosgatni lehet. Ilyenkor már olyan plüssállatot is választhatunk, amelyik a kedvence lesz, mindenhová magával viszi és vele is alszik.

Két-három éves korban
Valamilyen járműre mindenképpen szüksége lesz a csemetének, nemtől függetlenül. Ha nem akarunk műanyag motort venni, jó alternatíva lehet a futóbicikli. Az egyre ügyesedő kis kezekbe adhatunk színes formákat, hogy a fantáziája szerint tudjon belőle építeni bármit. Tökéletes ajándék lehet egy kirakós vagy puzzle – csak arra figyeljünk, hogy minél nagyobb darabokból álljon. Közeledve a harmadik életévhez, a fiúknak már autót, a lányoknak babát vagy babaházat is vehetünk, ugyanis elkezdik játszani az első szerepjátékokat. Ez az a kor, amikor az első könyvét is megkaphatja, amelyből ajánlatos minden nap felolvasni neki. Sőt, ilyenkor már kezd lassan kialakulni, hogy a gyerek mi iránt érdeklődik igazán, és célzott ajándékokkal fejleszthetjük a készségeit.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Négy-öt éves korban
Válasszunk olyan (társas)játékokat, amelyek fejlesztik az utánozó képességét és fantáziáját, valamint arra ösztönzik, hogy a többi gyerekkel együtt játsszon. Mivel fizikailag kimeríthetetlen, érdemes mozgáskoordinációt fejlesztő sporteszközt (görkorcsolya, roller stb.) is választani. Mivel most kezd kibontakozni a kreativitása, jó ötlet lehet a festék, a lemosható filc és az egyéb kézműves eszközök.

Hat-tíz éves korban
Ebben az életkorban a gyereknek általában már konkrét elképzelése van arról, milyen ajándékot szeretne, hiszen a barátai és a média igen erős befolyással vannak rá. Nekünk viszont az a feladatunk, hogy őt ismerve olyat válasszunk, amely hasznos lehet számára. Az a megfelelő játék, amely kihasználja az erősségeit, miközben fejleszti azon képességeit, amelyek gyengébbek. Ha ilyet veszünk neki, sikerélménye lesz és közben tanul is.

Tízéves kor felett
Mivel ez a korosztály szeret a tévé és a számítógép előtt üldögélni, mindenképpen társas játékot válasszunk. Logikai gondolkodása, finommotorikája, fantáziája, kombinációs készsége vetekszik a felnőttekével, így olyan társasjátékot vegyünk le a polcról, amely nekünk is érdekes lehet.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által