Hogyan válasszunk általános iskolát

Hogyan válasszunk általános iskolát?

Manapság már nemcsak a középiskola vagy az egyetem kiválasztása okoz gondot a szülőknek, hanem az általános iskoláé is.


Van néhány szempont, amit érdemes figyelembe vennünk, mielőtt döntünk.

Ha idén lesz iskoláskorú a gyermeke, bizonyára önt is az a kérdés foglalkoztatja leginkább, hogy melyik általános iskolába írassa? Sokak szerint nem kell ezzel ennyit foglalkozni, és egyszerűen a körzeti iskolát kell választani, míg mások szentül hisznek benne, hogy már az általános iskolák közül is meg kell találni a legmegfelelőbbet gyermekünk számára.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Mit mond a pszichológus?
Először is próbáljuk meg összehangolni saját vágyainkat a realitással. Nem feltétlenül az az elsődleges szempont, hogy hová – vagyis a legerősebb és legjobb iskolába jár-e a gyerek – hanem az, hogy megtaláljuk azt az intézményt, amelyik számára a legmegfelelőbb. Vagyis nem érdemes az egyébként is fáradt és túlterhelt gyereket arra kényszeríteni, hogy reggelente plusz fél órát utazzon csak azért, hogy „elit” iskolába járjon. Fontosabb szempont, hogy mennyire könnyen közelíthető meg az iskola, milyen típusú első osztályokat indítanak, milyen módszer szerint történik az oktatás, a gyermeknek melyik tanító szimpatikus, és mi, szülők, melyik pedagógussal tudunk szót érteni. Ha van rá lehetőségünk, beszélgessünk felsőbb osztályokba járó gyerekekkel és szüleikkel is a tapasztalataikról és véleményükről.

A tanár tanácsai
Válasszunk ki 2-3 iskolát (semmiképpen se többet!), és gyermekünkkel együtt látogassunk el az általuk meghirdetett nyílt napokra. Ott kiderül, hogy az adott tanítási módszer és a tanár szimpatikus-e számunkra. Gondoljuk végig hogy mekkora a gyermekünk tudásvágya, vagyis képes-e a tanulás érdekében kevesebb időt tölteni játékkal. Ettől függően válasszunk erősebb, illetve gyengébb iskolát. Általában minden intézmény honlapján megtalálható a pedagógiai programjuk, az értékrendjük és célkitűzéseik. Ezek alapján meglehetősen jól orientálódhatunk az iskola életét és elvárásait illetően. Emellett arra is figyeljünk, hogy miben tehetséges gyermekünk, miben van sikerélménye, és az arra szakosodott iskolát válasszuk (sport, zene, stb.).

Kinek kell szeptemberben iskolába mennie?
Ebben az évben a tankötelezettség azokra a gyermekekre vonatkozik, akik 2014. május 31-ig betöltik a 6. életévüket, és a koruknak megfelelő testi, lelki és szellemi fejlettségi szinttel rendelkeznek, azaz iskolaérettek.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által