Hogyan Vegye Rá Gyermekét a Házimunkára?

Hogyan Vegye Rá Gyermekét a Házimunkára?

Hogyan vonhatjuk be a család tagjait a nagytakarításba? Anyukák praktikái


Valódi anyák történetei: Hogyan vettem rá a gyermekeim, hogy segítsenek a konyhában

Bár ételt varázsolni sem könnyű az asztalra, mégis semmiség az étkezést követő takarításhoz és rendrakáshoz képest: ételdarabok a földön, piszkos edények a mosogatóban.. Egy tiszta és rendezett konyha képe azonban gyorsan elérhető, ugyanis a tiltakozások ellenére van rá mód, hogyan győzzük meg a gyerekeket a segítségről. Íme valódi anyukák beszámolói szerte a nagyvilágból:

“Három gyermekünk van, az egyik 11, a másik 9, a harmadik pedig 2 éves, így van némi korkülönbség köztük” - meséli Stephanie Ruyant, a dél-franciaországi Languedocból származó 42 éves édesanya. “Mivel Celeste mindenben utánozza idősebb testvéreit, elsősorban őket szorgalmazom a jó példamutatásra. Hugo és Marie-Claire nagyjából minden étkezés után elmosogatja saját tányérjait, mielőtt segítenek Celeste-nek a övéivel. Minden este mikor ezt teszik, kapnak egy csillagot a füzetükbe, és ha összegyűjtenek ötöt szombatig, mindannyian választhatnak egy apró jutalmat. Némi egészséges versengés jól működik tehát, ahogyan az a ,,tanító” szerep is, melyet a két idősebb gyermek magára vállal, különösen a középső esetében, aki meglehetősen élvezi a koordináló szerepet!”

“Az Egyesült Királyságból származó 38 éves Laura Kendrick tökéletesen egyetért Stephanie módszereivel. “Szerintem a helyes szülői magatartás az, mikor elvárjuk a gyermekektől, hogy segítsenek, illetve rossz az, amikor mindent megcsinálunk helyettük”, mondja Laura. “Az én kislányom 7 éves és több mint képes arra, hogy magátó segítsen az asztal megterítésében és az étkezés utáni takarításban. Tevékenységeit a hétvégi programokhoz kötöm – amennyiben segítőkész volt, elmegyünk játszótérre vagy lovagolni, ha azonban a segítségnyújtás elmarad, úgy a hétvégi móka is. A munka és jutalom kettőssége szerintem jól működik.”

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Miután felfedezte fia növekvő tehetségét a konyhában, az Olasz Pugalia városából származó Roberta Allegra úgy döntött, megtanítja fiát a “tiszta főzés” művészetére. “Imádok főzni, a 10 éves fiam Luka pedig mindig is sok időt töltött velem a konyhában”, meséli Roberta. “Imád sütni is, én azonban nem viseltem jól a nagy rendetlenséget, amit általában maga után hagyott. Így megmondtam neki, hogy amennyiben nem takarít el maga után, nem készül több sütemény.. Azóta minden esetben rendet varázsol maga után, amihez Jar Platinum mosogatószert adok neki a mixerek és tálak elmosogatásához, a kisebb konyhai eszközöket pedig beteheti a mosogatógépbe. Még a padlót is felsöpri maga után, a barátaink alig hisznek a szemüknek!”

A dél-afrikai Fokvárosból származó 40 éves Sheanne Meyer tökéletesen egyetért Robertával, ő ugyanis lányának állatszeretetét használta fel az étkezések utáni takarításhoz. “Elle majdnem ötéves és mindennél jobban szeretne egy nyulat, én azonban nem veszek neki addig, ameddig nem ad tanúbizonyságot arról, hogy tisztán tartaná a ketrecét.” - mondja Sheanne. “Szerintem a kisállattartás remek módja a felelősségre történő nevelésnek, így megmondtam neki, hogy ha egy iskolai éven kersztül segít nekem bepakolni a mosogatógépbe vacsora után, azzal bebizonyíthatja, hogy hosszú távon is felelősséget tud vállalni valamiért. Eddig hat hét telt el, és remekül működik a módszer!”

Ön hogyan ösztönzi gyermekeit, hogy kivegyék részüket a takarításból? Ossza meg velünk tippjeit!

Amennyiben szeretne további tippeket és ötleteket olvasni a mosogatás témájában, látogasson el a Jar honlapjára!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által