Hova menjünk kirándulni gyerekkel

Hova menjünk kirándulni gyerekkel?

Ön is olyan szülő, aki imádja az erdőt?Szeretne kirándulni a gyerekekkel, de az ötlet hallatán csak az erőfeszítés jut eszébe, nem pedig a szórakozás? Hogyan veheti rá őket, hogy vágjanak neki egy túrának és élvezzék a természetet, úgy, ahogyan Ön?

Jessica Benet, a 9 éves Aria édesanyja, amatőr triatlonista. Biciklizik, úszik és sokat sportol a szabadban. Alábbi tanácsai segítenek a gyerekekkel eltöltött egy napos erdei kirándulások megszervezésében.

Vonjuk be a gyerekeket a tervezésbe!
Jessica megengedi Ariának, hogy részt vegyen a tervezésben. “Ajánlok néhány lehetőséget, és ő kiválasztja, hogy melyiket csináljuk." Jessica szerint a gyerekek bevonása segít abban, hogy rájöjjenek, mit akarnak megtapasztalni, és nem azt érzik, hogy rájuk erőltetünk egy programot. Jessica mindig megengedi kislányának, hogy meghívjon egy barátnőjét, és annak anyukáját, hiszen az erdei túra barátokkal sokkal élvezetesebb. Minél többen vagyunk, annál jobb.

Legyen élvezetes a készülődés!
Jessica élményközpontú stratégiájának fontos része, hogy együtt tanulmányozzák a térképet, és együtt választják ki az úti célokat. A gyerekek választhatják ki az útra vitt nasikat is, és bepakolhatják a hátizsákjukat. Persze a felnőttek azért ellenőrzik, hogy ne legyen túl nehéz a csomag, mert a túrázás fő elrontója, ha nehéz hátizsákot kell cipelnünk. Jessica segít a megfelelő ruha és cipő kiválasztásában, megmutatja a túrafelszerelés, mint pl. az iránytű és az elsősegély szett használatát.

Minden a rágcsálnivalókon és a vízen múlik..
Jessica jól felpakol rágcsálnivalókból, mivel ezzel tartható fenn a gyerekek energiaszintje. Mindig csomagol gyümölcsöt, mogyorót és szendvicset. Gyakran megállnak a gyerekekkel, hogy egyenek egy falatot és igyanak vizet. A bőséges vízbevitel nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ne száradjon ki a szervezet. De mivel a víz nehéz, a gyerekeknek csak a kis vizespalackjukat kell vinniük, míg ő és a másik anyuka mozgó büfévé alakulnak.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Kössük le a gyerekek figyelmét!
"A túrázás során iktassunk be sok pihenőt, hogy megtekintsük a tájat," javasolja Jessica. Amikor megállunk és belefeledkezünk a tájba, a gyerekek megtanulják észrevenni a természet szépségét, mint pl. a lombokon keresztülszűrődő fényt, az erdő illatát." A legutóbbi túránkon a gyerekek találtak egy sárga pucércsigát az ösvényen. Nagyon izgatottak voltak," emlékszik vissza Jessica. Ha a gyerekek érdekes dolgokat fedeznek fel a természetben, ez arra sarkallja őket, hogy a következő kanyarban keressék a következőt.

Legyünk megértőek és pozitívak!
A gyerekek néha hamar elfáradnak, ezért olyan tempót válasszunk, ami nekik sem megerőltető vagy frusztráló. A Jessicához hasonló sportemberek könnyen felfutnak egy hegyi ösvényen, de Jessica ennél bölcsebben áll a dolgokhoz. "Hagyom, hogy a gyerekek diktálják a tempót. Mi felnőttek inkább kellemes sétát teszünk.' Jessica meggyőződése, hogy, ha a gyerekek jó erőben érzik magukat, és tágítani akarják saját határaikat, akkor hagynunk kell. Itt a gyerekek élményszerzése a fontos, ezért megpróbálok mindig megértő és támogató lenni." De mit tegyünk, ha a gyerekek unják a banánt, és nyafogni kezdenek? Jessica szerint ilyenkor ne noszogassuk őket, hanem derítsük ki a panasz valódi okát. 'A gyerekeknek szükségük van arra, hogy meghallgassuk őket.' Ilyenkor fejezzük be hamarabb a kirándulást. Ha erőltetjük, egy életre elvehetjük a kedvüket a túrázástól.

Jessica szerencsés, hiszen Aria és a barátnője bírják a túrákat. A legutóbbi 6.5 km-es hegynek felmenő túrával kapcsolatban ezt mondja, "Nagyon büszke voltam a teljesítményükre. Jutalomból a túra végén játszhattak a hegyi patakban."

A túrázás nem az egyetlen, a gyerekekkel a szabadban végezhető kikapcsolódás. Lehet madárlesre menni, kempingezni, hegyet mászni, és sok minden mást is csinálni. Bármilyen program mellett döntünk, vonjuk be a gyerekeket a lázas készülődésbe. Nemsokára már ők nyúznak majd minket a következő túra miatt, sőt saját ötleteik is lesznek!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által