Játékmúzeum

Játékmúzeum

Gondolta volna, hogy Magyarországon is léteznek játékmúzeumok?


Látogasson el a régi játékok csodálatos világába, amely nem csak önt, de gyermekét is el fogja varázsolni!

Gyermekkorunk legszebb pillanatait élhetjük át újra, ha ellátogatunk gyermekünkkel Magyarország valamelyik játékmúzeumába.

Vidor Játékmúzeum – Keszthely

2010. december 24-én nyitotta meg kapuit a keszthelyi sétálóutcán, a Vidor Játékmúzeumban az a tárlat, amely háromszáz négyzetméteren mutat be egy közel tízezer darabos gyűjteményt. A játékgyártás utóbbi száz évét bemutató kiállításon a kicsik gyerekdalokat hallgatva nézhetik meg külön-külön a fiús és lányos játékokat, amelyeket egy magángyűjtőnek, név szerint Túri Török Tibornak köszönhetünk. A fiúk kedvencei között megtaláljuk a kisautókat, orosz rakétákat, falovakat, mini vasutakat és apró ólomkatonákat. A lányok pedig természetesen babákban, moncsicsikben, ismert mesefigurákban, sőt régi babakocsikban is gyönyörködhetnek.

Hetedhét Játékmúzeum – Székesfehérvár

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A történelmi belváros egyik legszebb épületében, a Hiemer-házban nyitotta meg kapuit 2012-ben a Hetedhét Játékmúzeum, amely két gyűjteményből jött létre: Moskovszky Éva és édesanyja, Auer Erzsébet páratlan értékű, Európa-szerte elismert polgári játékgyűjteményéből, és Réber László grafikai hagyatékából. Az állandó kiállítás mellett időszaki tárlatokat is látogathatunk, sőt idén év végéig Tészabó Júlia művészettörténész játékló-gyűjteményét is megtekinthetjük. A múzeumi boltban pedig a régi korokat idéző játékok mellett megtalálhatók napjaink kedvenc játékai is.

Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely – Kecskemét

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely 1981. december 4-én, egy külön e célra emelt sajátos épületben nyílt meg, amelynek központi terét a honfoglaló magyarok jurtája ihlette. Ezzel egy időben kezdődött a játékok gyűjtése is, amelynek köszönhetően napjainkra már több mint 25 ezer értékes darabot őriznek. A sokféle anyagból készített tárgyak témaköre rendkívül gazdag: a magyaron kívül más népek hagyományos játékszereit is megtekinthetjük. Az állandó és időszaki kiállítások mellett a gyerekek a műhelyben részt vehetnek játékkészítő és egyéb kézműves-foglalkozásokon is.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által