Játékok gyerekeknek

Játékok gyerekeknek

10 ötlet ‘aktív’ otthoni szórakozáshoz kicsiknek és tiniknek egyaránt.


Amikor esős, szeles időben a gyerekek bent ragadnak a lakásban, nem tudnak magukkal mit kezdeni, rájuk tör az ún. kabinláz. Ilyenkor különböző benti játékokkal testileg és szellemileg is átmozgathatjuk őket.

A téli hónapokban, amikor a gyerekek nem tudnak mindig a szabadban szaladgálni–és odakinn hóvihar tombol vagy egyszerűen unatkoznak,– hamar nyugtalanná válnak. Ha gyermeke folyamatosan ezzel a kérdéssel nyaggatja: “Anya, mit csináljak egész nap?” – jót tesz neki egy kis ösztönzés, hogy aztán beinduljon a fantáziája. A kezdeti lökést megadhatja azzal, ha együtt játszik gyermekével, de az is segít, ha feladatot keres neki a ház körül.

A gyerekeket órákon át foglalkoztatni nem mindig könnyű, főleg ha egyébként csapatsportot űznek. Épp ezért többféle játékot találjon ki számukra, hogy változatosan tölthessék az idejüket.

Míg számos olyan tennivaló létezik, amely egy helyben végezhető, - pl. olvasás, számítógépes játékok, tévézés, társasjátékok, sakk, kirakózás, babázás, színezés–a, - a lent ajánlott ‘tevékenységek’ mind mozgást igényelnek.

Ha nincsenek a közelben játszópajtások, még nehezebb eltölteni az időt. Ilyenkor váltogassa az aktívabb és passzívabb tevékenységeket  és beiktathat egy kis mesenézést, olvasást és semmittevést is. Vegyen elő néhány szórakoztató tanulós feladatot és találjanak ki a gyermek érdeklődését és fantáziáját felkeltő barkácsolós ötletet. Semmiképp se csak a médiára hagyatkozzon és ne használja az internetet és a tévét bébicsőszként.

Az alábbi tíz ötlet segítségével biztosíthatja gyermekei otthoni szórakozását, akár hétvégén, iskola után, esős napokon vagy iskolai szünidő idején:

1. Főzés

Hadd szitálja, keverje, öntse! Engedje, hogy gyermeke segítsen az egyszerűbb konyhai műveletekben. Eközben a sütés-főzésről is taníthat neki egy pár dolgot. A muffin, sütemény és pizza-készítés mind gyerekbarát tevékenységek, amihez használhat külön gyermeke korcsoportja számára írt szakácskönyvet is.

2. Táncparti

Tegyen be slágereket egy otthoni tánc maratonhoz. Ha gyermeke balettozni jár vagy más táncot tanul, gyakorolhatják a lépéseket.

3. Bábozás, varázslás és színházasdi

Ezekhez a tevékenységhez kellékekre, játszótársakra és közönségre van szükség–amelybe Ön is beletartozik.

4. Jojózás és zsonglőrködés

Ezek a tevékenységek fejlesztik a kéz-szem koordinációt és a barátok lehengerlésének művészetét.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

5. Benti sportok

Ha van a lakásban erre alkalmas hely, a gyerekek pingpongozhatnak vagy az aktuálisan tanult harci művészeteket is gyakorolhatják.

6. Kézműveskedés

Idetartoznak a papírrepülő-készítés és reptetés, valamint egyéb kreatív foglalatosságok.

Bár kevésbé aktív elfoglaltság, de ebbe a körbe tartozik az üdvözlőkártyák és ajándékok tervezése és kivitelezése is.

7. A házi kedvenc kényeztetése

Játszanak a család házi kedvencével: készítsenek frizurát a kutyának vagy a macskának, de még a tengeri malacnak is szüksége van egy kis játékra.

8. Klasszikus játékok

Ilyen a barkóba és a bújócska (kevésbé vad játékok, mint pl. a fogócska).

A kincskereső játékhoz rejtsen el tárgyakat a lakásban előre megjelölt és papírra leírt rejtekhelyeken.

9. Tudományos kísérletek

Készítsenek a szódabikarbóna és ecet keveréke segítségével felrobbantható papírmasé vulkánt. Kísérleteket leíró könyvekben rengeteg hasonló ötlet található.

10. Zenetanulás

A gyerekek a zongora- és hegedűtanulást nem feltétlenül tartják szórakozásnak. Ettől függetlenül hasznos és értékes tudáshoz juttatja őket, ráadásul más fiatal zenészekkel együttest is alakíthatnak. Keressen a gyermek kedvenc zenészének számait tartalmazó dal- vagy kottagyűjteményt.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által