Játszószoba

Játszószoba - ötletek

Kis és nagy terek kreatív kihasználásával létrehozhatunk egy játék számára kijelölt helyet, ahol a gyerekek és a felnőttek egyaránt jól érezhetik magukat.


Gyerekek számára kialakított játéktér

  • Amikor a gyerekek még kicsik, az ebédlő gyakran – ha akarjuk, ha nem – ‘játéklerakattá’ válik. Érdemes tehát itt kialakítani egy játszóhelyet, amit később, amikor a gyerekek már nagyobbak, újra birtokba vehetünk a ‘vacsorapartik’ számára.
  • Ha a gyerekeknek külön szobájuk van, az egyiket alakítsa játszószobává, a másikba pedig tegyen  emeletes ágyat – a gyerekek kora kamaszkorukig maguk is előnyben részesítik ezt a megoldást.
  • A konyha vagy a nappali egyik sarkában is kialakítható játéktér, amelyet bútorok segítségével választhatunk le, hogy ne uralja a szoba többi részét.

Ötletek a játéktér berendezéséhez

  • Ha kislánya és kisfia is van, a nemekhez kötött színek helyett válassza a lime zöld és sárga színeket, amelyek kiválóan alkalmasak lesznek a gyerekek nagyobb korában is.
  • A lakberendezés során az ismert mesefilm figurák helyett válassza inkább a nagyobb szabadságot megengedő, általánosabb ‘varázslatos’ és ‘kalandos’ témákat. Például a kislányok titkos játszósarkába helyezhet apró lámpácskákat és tündéres álomfogót, míg a kisfiúk rejtekhelyéhez használhat tengerparti vagy hajós dekorációt. Ezek tökéletesen illenek a gyerekek játékaihoz.
  • A nap folyamán a játszószobában egymás után kerülnek elő a Disney mesehősökben és tévés akciófigurákban bővelkedő párnák és játékok.
  • Este ezeket elteheti és a kamasz gyerekek és a felnőttek is jól érezhetik magukat egy vidám térben, amely mégsem olyan, mint egy babaszoba.

Tárolás és extra felületek a játéktérben

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
  • Válasszon olyan tároló bútorokat, amelyek széles, lapos fedőlapja kihajtható és  társasjáték, vonatozás,  babaház számára alkalmas asztallá alakítható.
  • Praktikusak a könnyen mozgatható, gurulós bútorok is.
  • A játékok tárolásához válasszon könnyen kihúzható és visszatolható nagy, színes tárolódoboz-szerű, fiókos szekrényt, amelyben külön tárolhatók a különböző játékok (autók, babák, Lego, stb.) és elég mindig csak az éppen szükséges játékokat tartalmazó fiókot elővenni.

Okos tipp

Ha a játéktérben szeretne TV-készüléket elhelyezni (tipegőknek a lecsendesedéshez, kamaszoknak a videójátékokhoz, apának a hátradőléshez) válassza a biztonságos megoldást jelentő, falra szerelhető változatot, így a felnőttek szabályozhatják hogy mikor van ki- vagy bekapcsolva a televízió!

Ajánlott bejegyzések:

Csináld magad ajándék
Készítsünk olyan ajándékokat, amelyek elővarázsolják szeretteinkben a szunnyadó kreativitást.


Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által