Káosz a gyerekszobában - így tartsunk rendet könnyedén

Káosz a gyerekszobában - így tartsunk rendet könnyedén

Hogy néz ki már megint a szobád?! Ön is kétségbe esik, amikor betoppan a gyerekszobába? Ne aggódjon: a rend tanulható, mi pedig segítünk abban, hogy eredményes legyen.


Ritka az olyan gyerek, akinek mindig rend van a szobájában. Akinek pedig igen, azt nagy valószínűséggel a szülei tanították meg arra, hogyan csinálja.

A gyerekeknek körülbelül négy éves korukig szükségük van arra, hogy a szülők besegítsenek a rendrakásba. Addig ugyanis a koruknál fogva nem képesek szervezetten elpakolni és eldönteni, minek hol legyen a helye. Ez azonban nem azt jelenti, hogy kisebb feladatokat nem bízhatunk rájuk; nyugodtan kidobathatjuk velük például a szemetet. Ötéves koruk után általában már megértik, hogy miért kell rendet tartani, és képesek arra is, hogy fenntartsák azt. Persze ennek ellenére rendszeresen kell ellenőrizni, hogy meg is teszik-e.

Így segíthetünk neki óvodáskorban:

  • Mindennek keressünk egy állandó helyet! Ne mi egyedül döntsük el, hogy a maci, az autók vagy a babák hol legyenek, hanem közösen! Így átérzi majd a helyzet komolyságát és büszke lesz rá, hogy ő is beleszólhatott.
  • Hagyjunk a gyereknek szabadon egy olyan helyet a szekrényben, ahova a kis kincseit dughatja el. Figyeljünk rá, hogy ez a hely elérhető magasságban legyen!
  • Ha szeretnénk rendet csináltatni vele a szobájában, ne akkor tegyük, amikor éppen belemerült egy játékba! Szóljunk neki, hogy amikor befejezte (legkésőbb 15 perc múlva) ideje elpakolni.
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Iskoláskorban:

  • Egyezzünk meg egy konkrét időpontban, amikor rendet kell rakni. Például esténként semmi sem lehet a földön, szombat délutánra pedig mindig tisztaságnak és rendnek kell lenni az egész gyerekszobában.
  • Ha a megállapodás ellenére a gyerek a megbeszélt időpontra nem csinált rendet, ne csináljuk meg helyette! Legyen mindig valamilyen (negatív) következménye a lustaságnak.
  • Ha a gyermek a nagy rendetlenségben nem talál valamit, ne segítsünk neki a keresésben, különben nem tanulja meg, mi a rend előnye!

Maradjunk tárgyilagosak és az utasításaink legyenek mindig egyértelműek! Ha mérgesen, kiabálva utasítjuk csemeténket a rendrakásra, akkor csak az ellenkezőjét érjük el annak, amit szeretnénk. A rendrakást egy negatív élménnyel párosítja és mint minden ilyesmire, ellenállással reagál majd.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által