Karácsony dekoráció: adventi naptár

Karácsony dekoráció: adventi naptár

Az újrafelhasználást párosítsa a kreativitással és WC-papír gurigákból gyönyörű advent naptárt varázsolhat. Ez a saját készítésű adventi naptár-fenyő nemcsak személyes, de barátait is el fogja bűvölni eredetiségével! Tegye különlegessé és még izgalmasabbá gyermekei számára a karácsonyi visszaszámlálást ezzel a könnyen kivitelezhető dekorációval.Amire szüksége lesz:

Vágóalátét
Ceruza
24 db üres WC-papír guriga (vagy más karton cső, egyenlő hosszúságú darabokra vágva)
Két különböző színű és mintájú scrapbook papír
Olló
Ragasztó
Papírlyukasztó
Fonal (lehetőleg pamutfonal)
Szép gombok
Számmal ellátott matricák (használhat helyette tartós filmet vagy számos nyomdát is)
Ragasztópisztoly
A WC-papír gurigák méretére vágott díszcsomagoló-papír és/vagy tapéta – lehetőleg zöld és barna)
24 kis műanyag szendvicses zacskó
24 kisebb csokoládé

Elkészítése:
1. Egy üres WC-papír guriga segítségével rajzoljon 24 kört a scrapbook papírra. A kivágott korongok majd a gurigák elejére és hátára kerülnek fel – fontos, hogy a guriga elejére dupla korong kerül. A köröket a két különböző színű papírra elosztva rajzolja rá.2. Vágja ki a korongokat.3. A gurigák elejére kerülő “dupla fedélhez” mindkét mintájú papírból válasszon egyet-egyet.
(Amikor a naptárban már elmúlt egy dátum, a fedelet a számozatlan felével kifelé kell fordítani).4. Egy lyukasztó segítségével vágjon kis lyukakat a leendő fedeleket alkotó korongok tetejébe.5. A fonalat vágja 15 cm-es darabokra és hajtsa őket félbe. Egy-egy fedél elkészítéséhez fűzzön át egy fonalat két korongba fúrt lyukon keresztül, majd hurkolja át úgy, hogy egy csomó alakuljon ki.6. A ragasztópisztoly segítségével ragassza fel a gombokat a fedelekre. A gombon kívül más scapbooking dekorációt is használhat, de fontos, hogy maradjon elég hely a szám felragasztására.7. A fedelekre egyesével ragassza fel a számokat 1-től 24-ig.8. A fedelekre hosszában húzzon egy-egy csík ragasztót és ragassza fel a fedélhez rögzített fonalakat.
Ezt a műveletet 24 guriga esetében végezze el. A fonalat a felragasztás közben húzza szorosra. (9. és 10. kép)9. A méretve vágott díszcsomagoló-papírt vagy tapétát ragassza fel a WC-papír gurigákra. A papírt pontosan illessze a gurigára és feszesen ragassza rá. A karácsonyfa törzséhez használjon barna tapétát, míg a koronájához zöld színű díszcsomagoló-papírt. (11. és 12. kép)10. A ragasztópisztoly segítségével a megmaradt 25 korongot ragassza a gurigák másik végére.11. Továbbra is a ragasztópisztoly használatával kezdje el összeállítani a karácsonyfát. Kezdje a fa aljával – ehhez két gurigát helyezzen egymás mellé és óvatosan nyomjon közéjük egy ragasztócsíkot. Ezt a művelet ismételje meg addig, amíg elkészül három sor és három oszlop guriga. Minden gurigát ragasszon egymáshoz mielőtt hozzákezd a fa koronájának összeállításához. A folyamat során ügyeljen arra, hogy a számok jó helyre kerüljenek.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom12. A fa koronájához először ragasszon egymáshoz 5 gurigát. Miután ezzel elkészült és megszáradt a ragasztó, ragasszon négy gurigát az ötös sor gurigái közötti mélyedésekbe. Minden mélyedésbe két ragasztócsíkot nyomjon egymás mellé a biztos rögzítés érdekében. Ne felejtse, hogy a fa koronája tulajdonképpen egy háromszög alakzat. Minden sor esetében eggyel kevesebb gurigát használva ismételje meg a fenti műveletet, amíg elér a fa tetejéhez, amelyet már csak egy guriga alkot. Az utolsó gurigát is ragassza fel – ez jelöli majd a karácsony első napját.

13. Ragassza össze a karácsonyfa törzsét és koronáját úgy, hogy a naptár karácsonyfa alakot nyerjen.
14. A 24 db csokit tegye bele egy-egy szendvicses zacskóba és egyenként illessze bele a gurigákba.TIPP: A fa csúcsát díszítse csillaggal és erre ragassza rá a 24-es számot. Miután kivette a csokit az adott naphoz tartozó gurigából, a fedelet fordítsa számozatlan oldalával kifelé.
 Nyomtatható adventi naptár gyerekeknek
 Adventi naptár készítése
 Ünnepi naptár – Tervezzünk, ütemezzünk karácsonyig!

Szeretne hozzászólni a cikkhez? Ossza meg véleményét a Megjegyzés rovatban! Hasznosnak és érdekesnek találta a cikket? Kattintson a "tetszik" gombra! Amennyiben írásunk elnyerte tetszését, ne feledje el megosztani másokkal!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Picicica

Picicica

Jelentett

Tervlistára felvéve, minden van is itthon hozzá!

  • Jelentem

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által