Kedvenc karácsonyi filmek - Igazából szerelem, Télapu, A Grincs

Kedvenc karácsonyi filmek - Igazából szerelem, Télapu, A Grincs

A karácsony az otthon töltött meleg estékről szól, ez azonban nem zárja ki, hogy közösen nézzünk valamilyen igazán szívmelengető filmet a tévében. Néhány örök alkotást minden évben szívesen nézünk újra, ha nem is mi, de a gyerekeink biztosan.


Igazából szerelem (Love Actually)
Richard Curtis 2003-as alkotása tökéletes karácsonyi film, remek ívben teszi rá a nézőt az érzelmek ilyenkor amúgy is változó hullámaira. A poénokban és cselekményben bővelkedő másfél óra Hugh Grant és Colin Firth talán egyik legremekebb szerepe, de ne feledkezzünk meg a többi színészről sem! Emma Thompson, Keira Knightley, Liam Neeson, valamint Bill Nighy és Billy Bob Thornton egyaránt feltűnnek a filmben. Ha visszagondolunk a történetre, rádöbbenünk, hogy tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy miről szól, az egész film hangulata sodor minket tovább magával, a változó helyszíneken. A fókuszban természetesen a szerelem áll, ami felüdülés az ilyenkor a csapból is folyó télapós sztorikhoz képest. A film báját pedig abban leljük, hogy hiába szól az angol miniszterelnökről, vagy egy rock sztárról, teljesen hétköznapi figurákként vonulnak be a filmmel együtt a mozi történelembe.

Télapu
Igen, ezt a filmet biztosan végignézzük néhányszor, annak függvényében hány gyermek nevelkedik a szárnyaink alatt. Mert persze mindegyiket elvarázsolja a kicsit egyszerű, de mindenképpen hatásvadász történet, még akkor is, ha néhány év múlva, velünk együtt hördülnek fel, ha a tévéműsorban megint megtaláljuk. A majdnem húsz éves film 94-ben igazi ünnepi különlegességnek számított. A történetben Scott, az ízig-vérig üzletember élete legfurcsább helyzetébe kerül, be kell ugrania a pórul járt Mikulás helyére. Ez ellen pedig hiába tiltakozik hősünk, valahogy mégis csak ő a „kiválasztott” a feladatra, olyannyira, hogy egyre jobban átlényegül az igazi Mikulássá. Hiába borotválkozik, szakálla nő és egyáltalán! Mindenki felismeri benne a nagyszakállú apókát. A filmeket, ha jól sikerülnek, folytatják, így történt ez a Télapuval is, 2002-ben a Veszélyben a karácsony címmel, Tim Allent újabb megpróbáltatások várják. Ezzel azonban még mindig nincs vége, a trilógia harmadik része 2006-ban beteljesedett a Szánbitorló című résszel, ahol az Északi Sark volt már a tét, ráadásul még Télanyu is bonyolítja a helyzetet születendő Télbabájukkal.

A Grincs
A film Theodor Seuss Geisel, más néven Dr. Seuss különös hangulatú mesevilágára épül, melyben a Kik világával ismerkedhetünk meg Kifalvában. Sokan ellenérzéseket táplálnak e remek alkotás iránt, ugyanis nem azt kapja a néző, amire számít, ami persze egyáltalán nem baj. A karácsonyi „cukorőrületben” a legtöbben nem is veszik észre azonnal a váltást, hogy a Grincs tulajdonképpen egy társadalmi paródia, vagyis sokkal inkább egy tükör. Miközben az arcunkba tolva „esszük” a tömény ünnepi giccset, a Grincs pont a giccs eszközével nyitja fel a szemünket arra, hogy rossz lóra ültünk. A történetben Grincs (Jim Carrey), a zöld manó gyűlöli a karácsonyt, nem úgy a Kik, akik egymást túllicitálva készülnek minden évben az ünnepekre. A túlzások mindenhol visszaköszönnek, de szerencsére kiutat mutat az alkotó, méghozzá egy kislány, Cindy személyében, aki egyébként minket képvisel a filmben. Elhatározza, hogy a Kobak-hegyen élő gonosz manót kéri meg arra, hogy az idei karácsony mókamestere legyen. A színes, élmény dús film, bár szórakoztató, legalább ennyire nyomasztó is. De milyen is lenne, hiszen ferde tükröt tart elénk, éppen annyira, hogy kényelmetlenül üljünk a kanapén…

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által