Készítsünk karácsonyi üdvözlőlapot - csillámos, 3D, fotós/rajzos

Készítsünk karácsonyi üdvözlőlapot - csillámos, 3D, fotós/rajzos

Bár a karácsonyi üdvözleteinket manapság az interneten küldjük inkább, egy szép képeslappal nagyobb hangsúlyt adhatunk jókívánságainknak. Különösen, ha saját kezűleg készítjük őket.


Térbeli képeslapok
Készítsünk térbeli képeslapot, melynek stílusát ízlésünk szerint alakíthatjuk, a kihajtogatható figurák vidámmá és különlegessé teszik a munkánkat. Elkészítése egyszerű, hajtsunk félbe egy kartonpapírt, majd vágjunk egy-egy ujjnyi vastag csíkot az összehajtott oldalán a papírnak. Így, amikor kinyitjuk, a kivágás hatására szinte „külön mozognak” a térbeli alakok alapjául szolgáló csíkok. Nyomjuk be a vágások mentén a csíkokat, melyek a képeslap félig kinyitott állapotában négyzet alakban lesznek középen. Ezek oldalára ragasztjuk majd a figurákat. Színes papírból vágjunk ki fenyő és hóemberformát, majd ragasszuk rá a csíkokra, melyek becsukott állapotban visszahúzzák majd a képeket. Dobjuk fel a képeslapunkat szép rajzokkal, s máris kész az egyedi üdvözlőlapunk.

Csillámos üdvözlettel
A legegyszerűbb és leghatásosabb képeslapokat készíthetjük némi ragasztó és csillámpor segítségével. Tervezzük meg az üdvözlőlapot, készítsük el grafittal a képet, válasszuk ki, hogy mely részeket szeretnénk csillámmal kiemelni. Vigyázzunk, ne essünk túlzásba, mert a túl sok csillogás giccsbe fordítja a lapot, vagy egyszerűen csak nem lesz szép! Ha elkészültünk a képpel és a szükséges részeket is kiszíneztük, ragasztózzuk be a csillogóra szánt felületeket. Próbáljuk egyenletesen felvinni a ragasztót, így elkerülhető a csomósodás, vagy az egyes felületek üresen maradása. A ragasztót pontosan az ábrák, rajzok széléig használjuk! Öntsük a csillámport a ragasztóra, ne sajnáljuk, majd óvatosan nyomkodjuk le az anyagot! Végül a felesleget „rázzuk le” a képről!

Képeslapon a család
Igazi családi képet készíthetünk a saját családi fotóink felhasználásával. Ha nem szeretnénk szétvágni a családi albumban található képeket, fénymásoljunk le néhány fotót, melyeket a képeslapra ragasztunk. Vicces képeket készíthetünk, ha csak a fejeket vágjuk ki, a test többi részét pedig megrajzoljuk (vagy a gyerekek). Különböző témával dolgozhatunk, akár egy egész zenekart is megálmodhatunk a családtagjaink részvételével. Nincs más teendőnk, mint behelyezni a kivágott fotókat a megrajzolt részletekbe, s készen is van az egyedi, saját képeslapunk, melynek nemcsak a nagymama fog örülni.
A saját készítésű képeslap nemcsak remek alternatívája az év végi üdvözleteknek, de a lakásban is jól mutat majd egy-egy jól sikerült alkotás. Az elkészítésük pedig remek közös program a gyerekekkel.

Jó szórakozást!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által