Kézműves játékok gyerekeknek

Kézműves játékok gyerekeknek

Érdekes és izgalmas kézműves játékok egy „buli” keretében, amely a 6-10 éves lányok garantált kedvence lesz!


Teremtsük meg a megfelelő környezetet!
Találjunk egy tiszta és nem zsúfolt munkafelületet, ahol a kézműves partit zavartalanul megrendezhetjük. A felületet gondosan takarjuk le újságpapírokkal és a hangulat megteremtéséhez helyezzünk színes héliummal töltött lufikat az asztal köré.

Foglalkozások
Készítsünk előre a tervezett darabokból két-három „mintapéldányt”, amiből a gyerekek kiválaszthatják azt, ami számukra a legszimpatikusabb. Kezdjünk valami egyszerűvel, hogy mindenkinek legyen sikerélménye és magáénak érezze a feladatot. Ezt követően próbálkozhatunk valami bonyolultabbal is, ami leköti és szórakoztatja a gyerekeket. Befejezésként, - főleg ha van olyan buzgó kismesterünk aki még készíteni szeretne valamit, mindig valami könnyen elkészíthető dologgal zárjunk.

Egy jó tipp
Helyezzünk el pár szappanos vízzel töltött vödröt az asztal körül, hogy mindenki könnyedén tudjon tisztálkodni. Ne felejtsünk el mellé törölközőt is biztosítani!

A hely kialakítása
Éreztessük a lányokkal, hogy már ők is nagyok, és engedjük hogy olyan asztalon dolgozzanak, amin akár magunk is megrendeznénk egy teadálutánt. Mindenkinek legyen személyre szóló helye, ezeket díszítsük virágos, pöttyös szalvétákkal, szalagokkal és selyemvirágokkal.

Hajkiegészítők
Szükségünk lesz hajcsattokra, díszítő elemek széles tárházára, szalagokra, csillámos ragasztóra, ollóra és ragasztóra. Döntsük el, hogyan akarjuk elkészíteni a hajcsattokat és helyezzük magunk elé az eszközöket amelyekre szükségünk lehet a munka során.

Hálóból készült tasak a babacipők számára

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Tegyünk egy pár játékcipőt egy áttetsző hálóba, amit ajándékképpen adhatunk a kis vendégeknek.
Az elkészítéséhez szükségünk lesz:

 • rózsaszín hálóra
 • csillámos ezüst ragasztóra
 • vékony fehér organza szalagra
 • három különböző fehér s rózsaszín ruhaanyagra varrótűre
 • cérnára, valamint
 • gemkapocsra.
 1. Vágjunk egy 70 cm átmérőjű kört a rózsaszín hálóból. Díszítsük a széleit csillámos ezüst ragasztóval és hagyjuk megszáradni.
 2. A széleitől körülbelül 11 cm távolságra lazán fűzzünk át a háló lyukain egy vékony szalagot, majd húzzuk meg a végeit úgy, hogy táska formát öltsön a háló. Helyezzünk el egy pár cipőt a kis tasakban, mielőtt megkötnénk a szalagot. Kössük a szalagot masnira.
 3. Készítsünk virágformát a táska díszítéséhez, különböző méretű margaréta formájú ruhaanyagok és hálók kivágásával. Vágjuk le a kikopott végeket. A virágokat helyezzük el a táskákon, úgy hogy a legnagyobb virág kerüljön legalulra. Varrjuk össze az oldalakat a közepénél s húzzuk meg a cérnát úgy, hogy virág formát öltsön. Díszítsük tovább hímzéssel és használjunk gemkapcsot, hogy nehogy szétjöjjenek az illesztések. A virágot később használhatjuk brossként vagy kiegészítőként a hajunkba.

Színes papírból készült forgó
Szükségünk lesz:

 • kartonpapírra
 • vonalzóra
 • ceruzára
 • radírra
 • ollóra
 • hurkapálcikára
 • gombostűre
 • bizsukra
 • s végül ragasztóra.
 1. A papírból vágjunk ki egy négyszög formát. Fektessük le a már kivágott papírt a munkafelületre és kössük össze ceruzával rajzolt vonallal a két szemközti sarkát. A másik 2 sarkával tegyünk ugyanígy.
 2. Vágjunk a sarkaktól a vonal mentén és a középpontól 2 cm-re álljunk meg.
 3. A 4 sarkat hajtsuk be a középponthoz, majd gombostűvel rögzítsük a hurkapálcához. A hurkapálcát díszítsük gyöngyökkel, apró bizsukkal.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által