Kirándulások és túrák a Pilisben

Kirándulások és túrák a Pilisben

Novemberben még érdemes egy-egy hosszabb túrára elindulni valamelyik hegységbe.


A Pilis kiváló erre, válasszunk az edzettségi szintünknek megfelelő könnyebb, vagy nehezebb útvonalak közül!

A nagyjából szív alakú Pilisben sok túraútvonal, tanösvény, kirándulóhely és kilátó található, amelyeket érdemes felfedezni.

Rám-szakadék

A Rám-szakadék lenyűgöző természeti szépsége miatt méltán tartozik a térség legismertebb kirándulóhelyei közé, azonban  adottságai miatt egyike a legnehezebben járható magyarországi jelzett turistautaknak. A kiindulópontunk lehet Dömös, mégpedig a Király-kúti utca, amelyet a polgármesteri hivatal parkolójából a zöld jelzést követően érhetünk el. A jelzett turistaút kezdetben aszfaltúton halad, majd a faluból kiérve átmegy a Malom-patakon, és a patak mentén vezet tovább. Ha a zöld jelzésen haladunk végig, és nem térünk le sem a sárga, sem a piros jelzésnél, akkor a zöldet követve eljutunk a Rám-szakadék alsó pihenőjéig. Ha ezen tovább megyünk, eljutunk a felső pihenőig. Ide csatlakozik a sárga jelzés, amelyen jobbra kanyarodva a Lukács-árokba érkezünk, ahonnan az erdészeti műúton visszatérhetünk Dömösre.

Pilisszentkereszti szurdok

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A Dera-patak mélyítette szurdokvölgy a Pilis mészkőszirtjeit és a Visegrádi-hegység vulkanikus kőzeteit elválasztó törésvonal mellett található. A meredek szurdokvölgyet a patak alakította ki, amely ma búvópatak-jelleggel hol eltűnik, hol újra feltör. A dobogókői Zsindelyes Vendégháztól a kék sáv jelzésen (a Zsivány-sziklákat és Pilisszentkereszt települést érintve) - mintegy 5 km gyaloglással juthatunk a szurdokhoz. Pilisszentkeresztre érve - egy rövid szakaszon az országúton kell mennünk, majd mielőtt az egy erős bal kanyart vennénk, jobbra kell fordulnunk a mészégető boksák felé, hogy elérjük a szurdok felső bejáratát.

Zsitvay-kilátó

A kilátó a Magyar Turista Szövetség fennállásának 20 éves jubileumára épült, nevét a világ figyelmét erre a területre felhívó Zsitvay Tiborról kapta. 1933-ban építették a 378 méter magas Nagyvillám tetejére, 2005-ben pedig műemlékké nyilvánították. Tiszta időben a fővárost és száz kilométeres környezetét belátni, a Mátrától egészen a Pilisig és a Zsámbéki-medencéig. A kilátóhoz Visegrádról az országos kék és kék-kereszt jelzést követve egyórás sétával juthatunk el. Ősszel és télen csak kéthetenként van nyitva, mégpedig szombaton és vasárnap 10–17h-ig. A kilátó alsó szintjén büfé üzemel, míg a felsőn kisebb természetvédelmi kiállítás várja az odalátogatókat.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által