Legszebb strandok Magyarországon

Magyarország legszebb fürdőhelyei

Hazánkat nem véletlenül becézik a „vízek országának”.


A számos tóparti strand közül itt mindenki megtalálja a kedvére valót!

Bármennyire is szeretjük a hullámfürdőket és a csúszdás medencéket, a fürdőzés élményét igazán csak a természet közelsége által tudjuk igazán átélni. Az alábbi tavak Magyarországon a legszebbek és legkedveltebbek közé sorolhatók.

Kunfehértó
A már jelenleg is nyitva tartó Bács-Kiskun megye déli részén található kunfehértói Tófürdő ideális hely a kikapcsolódásra. Az eredetileg természetes tó nagy részét néhány évtizeddel ezelőtt leválasztották, a fürdőzésre alkalmas részét pedig azóta is rendszeresen töltik, s egyben folyamatosan ügyelnek a víz minőségére, így nyugodtan fürödhetünk benne. Minden nap 9-kor nyitnak, és este 19 órakor zárnak.

Szelidi-tó
A Szelidi-tavat 360 hektáros természetvédelmi terület övezi, amely növényi gazdagságával a Kiskunsági Nemzeti Park egyik gyöngyszeme. A tó környékén kellemes sétákat vagy kerékpártúrákat is tehetünk. Van ingyenes szabad strand és egy nagyobb, igényesen kialakított fizető strand is. A gyerekeket kiépített játszótér és egy óriás vízicsúszda várja. Hétfőtől csütörtökig reggel 9-től este 6-ig, péntektől vasárnapig pedig reggel 8-tól este 7-ig várják az idelátogatókat.

Orfűi tó
A 2003-ban helyreállított, tízhektáros tó partján két hektár nagyságú, végig homokos aljzatú, a térség egyedüli engedéllyel rendelkező nyíltvízi strandja található. A mesterséges tóban fürödni, csónakázni és horgászni is lehet. A tavat tiszta források táplálják, ezért a víz minősége kiváló. A tó fennmaradó része horgásztóvá alakult. A strand június 1-jén nyit, és minden nap reggel 9-től este 6 óráig tart nyitva.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Szálkai tó
Szintén június 1-jén nyit a szabálytalan alakú, homokos aljú, mesterséges Szálkai tó, amely kedvelt kiránduló- és horgászhely, de természetesen fürödni és csónakázni is lehet benne. A mesébe illő tájat a zöld és a kék árnyalatainak lenyűgöző sokfélesége jellemzi. Az érintetlen természet és az egyedülállóan tiszta levegő ideális az aktív és családi kikapcsolódást keresők számára. Minden nap 10-től este 6-ig van nyitva, fürdési szezonban pedig reggel 8-tól este 10-ig.

Sóstói tó
Tiszta erdei levegő, jótékony gyógyforrás, fürdőzésre és csónakázásra csábító selymes vizű tó – és mindezt egy helyen, a nyíregyházi Sóstó területén. A tavat már Mátyás király korában is számon tartották, mert gyógyította a görvénykórt, a csúzt és a köszvényt. A tó átlagos mélysége 1,5 méter, de sehol sem mélyebb 2,4 méternél. 50 fokos termálvize a hajdani Pannon-tenger 800 méteres rétegsoraiból buzog fel. A Sóstói-tó északi része csónakázótó, a déli pedig strandfürdő, melynek partjára selymes tiszai fövenyt terítettek. Amikor felfedezték, hogy a föld alatt hévíz rejlik, létrehozták a Parkfürdőt is, amelynek vize mozgásszervi- és nőgyógyászati betegségeket gyógyít. Az Aquarius Élmény- és Parkfürdő egyébként május 31-én nyit.

Ajánlott bejegyzések:

Családi nyaralás
10 tipp a szórakoztató, stresszmentes, kalandokkal teli nyári családi kirándulásokhoz...


Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által