Miért járjunk játszótérre?

Miért járjunk játszótérre?

Végre itt a jó idő, a játszóterek megteltek gyerekzsivajjal, nevetéssel, vidám nyüzsgéssel! De vajon tudjuk-e, hogy a remek szórakozáson kívül miért van szüksége gyermekünknek a játszótérre?


Játszva ügyesednek

Miközben a szülő annak örül a legjobban, hogy végre jól le tudja kötni a gyerek magát a homokozóban, vagy a hintával, a színfalak mögött komoly munka folyik. A kicsik olyan eszközök segítségével finomítják a mozgásukat, fejlesztik a kreativitásukat és fedezik fel a világot, melyekre az otthoni környezetben nincs lehetőségük.  Nemcsak a játékokkal, de a többi gyerek segítségével a felnőtté válás fontos mérföldkövein egyensúlyoz gyermekünk, megismerve a szociális szabályokat. Nemcsak a saját lehetőségeiket mérhetik fel, de alkalmuk van a többi gyerektől tanulva a saját határaikat biztonságos kereteken belül egyre tovább és tovább tolni.

Minden számít

Hihetetlen, de a játszótereken szinte minden játéknak jelentősége van! Persze nem csoda, hiszen a kíváncsi és felfedező gyerek a konyhában is megtalálja a neki való játékokat, a játszótéren azonban szinte mindennel fejlesztheti magát a kicsi.

A két legkorábbi játék, amivel megismerkedhetnek már fél éves kor után a gyerekek, a hinta és a homokozó. A homokban turkálva, az anyaggal ismerkedve a lapát és a formák segítségével fejlődik a kéz és szem koordinációs készsége és a finom mozgások.  Fejlődik a tapintás, a későbbiekben pedig a szerepjátékok szempontjából is komoly jelentősége van a tortasütésnek és vár építésnek a homokozóban.

Hinta-palinta

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Nem is gondolnánk a hintáról, hogy többek között az írástanulást is segíti. A játék alatt az izmok egészen finom mozgásával, összehangolásával tudják irányítani a hintát a kicsik, mellyel fejlődik az egyensúlyérzékük, valamint a test teljes koordinációja. Érdekes, hogy a hinta lassítása, megállítása fontosabb a fejlődésben, mert nehezebb, mint a mozgás indítása. Tehát annál bonyolultabb tevékenységekre képes az agy, minél többször és ügyesebben képes megállítani magát a gyerek.

Nemcsak a hinta segíti a gyerekek mozgását, a különböző pörgő és forgó játékok is jó hatással vannak a mozgáskoordináció fejlődésére, valamint az egyensúlyérzékre, akár csak a csúszda.

A mászóka segítségével ügyesednek és erősödnek a gyerekek.  Az összetett mozgást és az egyensúlyt fejlesztő különböző építmények az erőnlétre, a vázizomzat fejlődésére is jó hatással vannak.  Minél elvontabb, absztraktabb egy mászóka, annál jobb a gyerekeknek! A szabálytalan formákon való kapaszkodásnál minden mozdulat előtt meg kell tervezni a következő lépést. Ezzel fejlődik a gyerek gondolkodása, javul a térlátása, valamint a mozgás során képes megismerni, felfedezni a saját testét is.

A mozgásfejlődés mellett jelentős szerepe van a játszótéren a szociális kapcsolatoknak. Mint a felnőttek világában, itt is hasonló játszmák zajlanak, melyek segítségével a későbbi társadalmi beilleszkedést könnyítik meg a gyerekek egymás számára.

A játszóterezés mindenkinek jó, miközben a szülő is barátokat találhat magának, a gyerekek játszva készülnek fel a felnőtt életre.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által