Mit játsszunk a gyerekkel, amíg apa díszíti a fát?

Mit játsszunk a gyerekkel, amíg apa díszíti a fát?

Sokunknak okoz gondot, hogy mivel kössük le a gyerekek figyelmét abban az időszakban, amíg a párunk a nappaliban a fát díszíti. Ehhez ajánlunk néhány játékötletet.


Karácsonyi játékötletek a gyerekekkel a konyhában arra az órácskára, amíg nem mehetünk a nappaliba, mert ott „készül” a karácsonyfa.

Illatfelhő
Karácsonykor sok kellemes és különleges illattal találkozunk, de a gyerekek sokszor nem tudják, melyik micsoda. Ismertessük meg őket egy kis kitalálós játék segítségével. Ehhez töltsünk meg kis teás dobozokat, -csészéket vagy más kis edényeket olyan dolgokkal, amelyeknek közük van a karácsonyhoz: mézes kaláccsal, fahéjjal, ánizzsal, vaníliával, fenyőággal, mandarindarabkákkal, narancshéjjal, dióval stb. A gyerekek csukott szemmel szagolgassák meg őket egyenként, és próbálják meg kitalálni, mi volt az edényben.

Ezt követően játszhatunk velük egy illatmemória-játékot is. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy kis egyforma dobozokba beletesszük az előbbi illatokat – mindegyiket kettőbe. Ezután a gyerekek a kezükbe kapnak egy illatos dobozt, becsukott szemmel megszagolják, és megpróbálják megjegyezni az illatot. Utána két különböző illatot kapnak ugyanígy, és vakon ismét megszagolják őket. Ezután meg kell mondaniuk, melyik volt az, amit először szagoltak. Az nyer, aki a legtöbb párt eltalálja.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Dió-bowling
Helyezzünk a földre egymástól két-három centi távolságra tíz diót bármilyen tetszőleges formában. Ezek lesznek a bowlingbábuk, amelyeket el kell találni. Ezután a gyerekeknek a saját diójukkal egy-két méter távolságból kell megpróbálniuk eltalálni az összes diót. Fontos azonban, hogy nem szabad dobni őket, hanem csak gurítani. Azt a diót, amelyiket a játékos eltalálja, elveheti a földről, és megtarthatja. Ezután a következő játékos guríthat. Az a gyerek nyer, akinek a végén a legtöbb dió van a kezében.

Gyertyafújás
Állítsunk az asztalra egymás mögé, körülbelül tíz-tíz centi távolságra 10-14 gyertyát. Tegyünk alájuk sütőpapírt, hogy az esetlegesen lefolyó viasz ne koszolja be a terítőt. Gyújtsuk meg a gyertyákat. A gyerekeknek az lesz a feladatuk, hogy az asztal elejéről megpróbálják elfújni az összes gyertyát. Természetesen az nyer, akinek egy levegővétellel a legtávolabbi gyertyát sikerül elfújnia.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által
Dóra5632

Oral-B Professional Care 500 kényelmes használat

Oral-B Professional Care 500 kényelmes használat

"

Sziasztok! Elsőre picit idegenkedtünk a dologtól mert ugye nálunk még senki nem használt elektromos fogkefét, de mindenképpen pozitívan csalódtunk benne. Az öt tagú családomból mindenki kipróbálta, és mindannyiunk tapasztalata, hogy rendkívül kényelmes, mivel nem kell "sikálni" a fogakat, hanem a fogkefe szépen magától dolgozik, na meg a végeredmény sem elhanyagolható, hiszen rendkívül tiszták lettek a fogaink. A nyelvvel végigsimítva ilyen hatást sosem értünk el hagyományos fogkefével. Én két hét múlva költözök el itthonról, de a szüleim Oral B elektromos fogkefét kapnak tőlünk karácsonyra. :) Köszönöm a lehetőséget, hogy tesztelők között lehetek :)

"

nagykövet által
Hajneebaby 81