Mosási praktikák

Mosási praktikák

Kedvenc ruhánkat legszívesebben minden nap hordanánk.


De vajon hogyan érhetjük el, hogy mindig úgy nézzen ki, mintha új lenne?

Ha szeretnénk hosszú távon is viselni kedvenc ruhadarabjainkat, nem árt betartani néhány szabályt.

Ezek az alábbiak:

 1. Mosás előtt fordítsuk ki a ruhákat, hogy megvédjük színét a kopástól.
 2. Ahhoz, hogy mosás közben a lehető legjobban megkíméljük, helyezzük a ruhát egy kiselejtezett párnahuzatba.
 3. A blúzokat mindig külön mossuk a többi ruhától, és egyszerre legfeljebb csak tíz darabot tegyünk a gépbe. Így kevésbé gyűrődnek össze, és könnyebb lesz őket kivasalni. A hatékonyabb és rövidebb ideig tartó mosás érdekében használjunk mosókapszulát.
 4. Tipp a nyaraláshoz: ha útközben összegyűrődött a ruha, akasszuk fel egy vállfára a fürdőszobában miközben zuhanyozunk. A vízgőz miatt újra ki fog simulni.
 5. A gyapjúból készült ruhadarabot mindenképpen kézzel mossuk ki! Ha épp nincs nálunk mosószer, használhatunk helyette sampont is.
 6. A farmer különleges bánásmódot igényel, mert könnyen elveszíti az eredeti színét. Vásárlás után áztassuk fél napra ecetes vízbe, és csak utána mossuk ki!
Ariel Baby kímélő folyékony mosószer
Ariel Baby kímélő folyékony mosószer
(177)

Készítsd elő a családi fészket kisbabád érkezésére!

Fedezze fel most!

Amit kerülnünk kell:

 1. Soha ne permetezzünk a ruhára közvetlenül parfümöt, mert foltot hagyhat maga után. A virágpor (pl. liliom) is okozhat nehezen eltávolítható foltokat, ezért a friss virágcsokrokból vágjuk ki a porzókat!
 2. A vászonruhát nem szabad sem a napon, sem szárítógépben szárítani, mert összemehet.
 3. A selyemruhát sose szárítsuk a tűző napon, mert elveszíti a formáját és kifakul, esetleg be is sárgulhat.
 4. Még ha meg is izzadtunk benne, a sport- és egyéb funkcionális ruházatot sose mossuk túl magas hőfokon, mert az károsítja a szövetet! Harminc fok éppen elég, és a centrifuga fordulatszámát is állítsuk a lehető legkisebbre.
 5. A gyapjúruhát nem célszerű kicsavarni. Helyette nyomkodjuk át egy törülközővel, majd egy másikra ráfektetve szárítsuk meg.. Így elkerülhetjük, hogy kinyúljon.
 6. Ne áztassuk túl sokáig azokat a ruhákat, amelyeket kézzel kell kimosnunk, különben veszítenek a színükből. Ha különösen kényes anyagról van szó, ne csavarjuk ki belőle a vizet, hanem csak nyomkodjuk ki, és tekerjük bele egy törülközőbe.

Ajánlott bejegyzések:

Folteltávolítás

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által