Munka magánélet egyensúly

Munka magánélet egyensúly

Állandóan a munka és az élet egyensúlyának délibábját kergetjük?


Vajon boldogabban lennénk, ha megtalálnánk ezt az egyensúlyt?
Valószínűleg nem! Azért ragaszkodunk a munka és az élet egyensúlyának ábrándjához, mert nehéz beismernünk, hogy nem tudunk megfelelni minden előttünk álló kihívásnak. Inkább azt képzeljük, hogy létezik egy titkos recept a helyzet megoldására.

Ezek szerint jobb, ha elbúcsúzunk a munka és élet egyensúlyának álomképétől?
Igen. Rá kell jönnünk, hogy nem tudunk mindenkinek mindent megadni, és pont akkor, amikor szükségük van rá. Időnk és energiáink végesek. Lehetetlen a minden irányból érkező igényeket kielégíteni, főként mert sokszor teljesen váratlanul érnek bennünket és összekuszálják azt a szépen felállított ütemtervet, amit a már meglévő feladatok számára összeállítottunk.
Az egyensúly valójában az ellentétes súlyok és erők kiegyenlítése. Azaz, ha valamire nemet mondunk, egy másik dologra igent. Vagyis míg az egyik oldalt hanyagoljuk, a másikat kielégítjük. Egyfajta versenyhelyzetről van szó, amely csak fokozza a bennünk lévő stresszt.
Így az állandó szétesettség állapotában találjuk magunkat, és soha nem tudunk igazán jelen lenni saját életünkben. Ha tovább kergetjük a munka és az élet egyensúlyának délibábját, soha nem győzhetünk.
A munka és az élet egyensúlyával az alapvető gond az, hogy olyan életstílust jelent, amelyben a külső elvárások dominálnak a belső irányítással szemben.
Ez boldogtalanná és frusztrálttá tesz minket, másodkézből éljük az életünket, és azzá próbálunk válni, akivé mások akarnak tenni minket, ahelyett, hogy önmagunk lennénk.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Hogyan birkózzunk meg az egymással ellentétes igényekkel?
Nem könnyű megvalósítani, pedig egyszerű a megoldás. ‘Kifordítva’ kell élnünk. Ez azt jelenti, hogy tudjuk kik vagyunk és mire van szükségünk, melyek az értékeink, és ezek szerint hozzuk meg döntéseinket, hajtjuk végre cselekedeteinket. Ezáltal életünk egymással együttműködő, egymást támogató és kiegészítő elemekből fog állni.
Az integrálási folyamatnak azzal kell kezdődnie, hogy megnézzük kik vagyunk és kikké szeretnénk válni. Ez csak akkor lehetséges, ha nem a mások elfogadásától tesszük függővé magunkat, de ehhez meg kell hoznunk néhány kemény, értékalapú döntést. Könnyebb mártírt játszani és hagyni, hogy mindent a körülmények és mások döntsenek el helyettünk. Azonban, ha képesek vagyunk felelősséget vállalni az időnkkel és energiáinkkal kapcsolatos döntésekért, saját életünk felelős urai leszünk.

Igen, de hogyan?

  • Beszéljünk másképp: A ‘kell’ helyett mondjuk azt, hogy ‘akarom’, ezzel hangsúlyozva, hogy minden választás kérdése. Ez segít a döntések meghozatalában.
  • Legyünk szabadok: töltsünk több időt a szabadban, és próbáljunk teljesen jelen lenni a természetben. A tenger, a hegyek és a vidéki táj semmit nem vár el tőlünk, és segít tisztán látnunk.
  • Ne akarjunk „életet menteni”: ha a párunk kibillent az egyensúlyából, ne próbáljuk megvédeni ennek következményeitől azzal, hogy ‘falazunk’ neki. Inkább emlékeztessük saját központi értékeire.
  • Legyünk „befogadók”: beosztottként és főnökként is vonjuk be a házastársakat, és, ha lehet a gyermekeket is a munkahelyi eseményekbe! Ez valamelyest módosítja tervezhető esemény jellegét, de pont ez a lényeg. Beosztottjaink családjai eleve hozzájárulnak a munkahelyi dinamikához, és mindenki jól jár, ha ezt nyíltan felvállaljuk.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által