Óvodaérett-e már a gyerek

Óvodaérett-e már a gyerek?

Az óvoda a megfelelő időben igazi kaland és remek környezet a kicsik számára, de honnan tudjuk, hogy mikor válik óvodaéretté gyermekünk?


A kor számít?
A legtöbb kisgyerek 3 éves kora körül ér arra a fejlődési szintre testileg és lelkileg egyaránt, hogy kinyíljon számára a világ és felfedezze a családon kívüli valóságot is. Szociálisan másokra is kíváncsi, képes kapcsolatot teremteni a társaival és a felnőttekkel, a velük való interakciót pedig élvezi. A 3 éves kisgyerek számára azonban nem csak szórakozást és jó programot jelent a közösség, de egészséges fejlődéséhez is szüksége van az óvodára. Mivel nem minden kisgyerek egyforma, néhányan később lesznek óvodaérettek, és ez nemjelenti azt, hogy probléma lenne a kicsivel!

Lelki érettség
A megfelelő lelki felkészültség fontos a gyerekeknek, ebben pedig sokat segíthetünk már a beszoktatás előtt. Meg kell értenie a kicsinek, hogy nem azért jár óvodába, mert meg akarunk szabadulni tőle, hanem azért, mert már nagy és ott olyan dolgokat tud tanulni, amit otthon, tőlünk már nem. Fontos, hogy biztonságban érezze magát, bízzon bennünk, hogy érte megyünk. Sokszor a szülők a saját bizonytalanságukat is átragasztják a gyerekekre, meg kell tanulnunk elengednünk őket. Ha szorongunk az elválástól, a kicsi is szorongani fog, próbáljuk a változást jó dologként megélni, átadni!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Szobatisztaság
Fontos feltétele az óvodaérettségnek a nappali szobatisztaság. A pelenkakérdés persze nehéz ügy, hiszen ezt a folyamatot nem lehet erőltetni, csak következetesen terelgetni a gyereket a jó irány felé, így a szülőnek nem csak türelmesnek kell lennie, de belátónak is. Az óvónők nem tudják megoldani az egész napos munkájuk mellett a pelenkázást, így a természetesen előforduló „balesetek” mellett nincs idejük és energiájuk a nem szobatiszta gyerekek gondozására. Figyeljünk a gyerekek jelzéseire, az a kicsi, amelyik az óvoda megkezdésekor szobatiszta volt és újra bepisil, bekakil, valamilyen területen erősítésre szorul!

Önállóság, kommunikáció
Egy óvodaérett kisgyerek elé az óvoda nem állít megoldhatatlan feladatokat. S bár az óvó néni és a dadus egész nap segítik a kicsiket, valamennyi önállóság nélkülözhetetlen a gördülékeny hétköznapokhoz. Öltözködni, tépőzáras cipőt le- és felvenni, valamint egyedül enni minimális elvárás a kiscsoportosoktól, jó, ha előre felkészítjük és tanítgatjuk őket, hogy az oviban már rutinból menjenek. Fontos feltétele a boldog óvodás létnek, hogy ki tudják a gyerekek fejezni magukat, meg tudják értetni magukat a pedagógusokkal és a társaikkal. A kommunikációs képességek fejlettsége abban segítik a gyerekeket, hogy alapvető szükségleteik iránti igényüket ki tudják fejezni, valamint a közösségbe való beilleszkedés nélkülözhetetlen feltétele.
Egy kis sírás a leglelkesebb óvodásoknál is előfordul, ne bizonytalanodjunk el tőle! A legtöbb, amit tehetünk gyermekünk boldog óvodai beilleszkedéséért, ha biztonságos, boldog hátteret nyújtunk nekik.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által